Son dakika haberine göre Adalet Bakanlığı en az lise mezunu 13 bin 202 yeni infaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog alımı yapacak. Adalet Bakanı Gül son dakika personel alım açıklamasında: "İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13 bin 202 yeni personel alıyoruz." dedi. 2021 yılının ilk dönemlerinde yapılacak olan alımlar için henüz başvuru duyurusu yapılmadı. Peki Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog alımları 2021 ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte infaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog alımı başvuru şartları ve diğer detaylar...
Adalet Bakanlığı 2021 yılında infaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog alımı kadrolarında da alım yapılması öngörülüyor. Yeni Ekonomi Paketi görüşmelerinden sonra yapılan açıklamarda 2021 yılında yaklaşık 65 bin kamu personeli alınacağına dair açıklamalar yapılmıştı. Polis, uzman erbaş, sağlık görevlisi gibi birçok alanda başvurular alınmaya başlandı. Bu süreçte binlerce aday Adalet Bakanlığı 2021 personel alımlarını bekliyor. Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog alımları ne zaman merak eden adaylar çalışmalara başladı. Özellikle katip alımı için on parmak klavye çalışmalarına başlayan adaylar sınavlar yapılana kadar hızlı klavye kullanmak için çaba sarf ediyorlar. Adalet Bakanlığı en az lise mezunu icra ve zabıt katibi ilanları için yapılan duyuruyu araştırmaya devam eden adaylar, 2021 yılında icra ve zabıt katibi alımlarının çok sayıda yapılmasını bekliyor. Adalet Bakanı Gül tarafından bugün yapılan açıklamada 13 bin 202 personel alınacağı bildirildi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Telegram'dan yaptığı açıklamada, "Sevgili genç arkadaşlarım, personel alım ilanımız yayımlanıyor. İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13 bin 202 yeni personel alıyoruz. Adalet teşkilatımızı sizlerle güçlendireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Gül tarafından bugün yapılan açıklamada 13 bin 202 personel alınacağı bildirildi. Açıklamanın ardından binlerce aday Adalet Bakanlığı 2021 personel alımlarının hangi kadrolardan kaç kişi alınacağını araştırıyor. Yapılan açıklamada net rakam belirtilmemekle birlikte sadece, "İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13 bin 202 yeni personel alıyoruz." denildi. Kadro sayısı belirlendiğinde haberlerimizde yer vereceğiz.
Yapılan açıklamasın ardından, "Adalet Bakanlığı'na 13 bin 202 personel alımı" 2018 yılında KPSS'ye giren adayları heyecanlandırdı. Adalet Bakanlığı memur alımlarının gecikmesi ve 2020 yılı KPSS sınavının yapılmasının ardından, adaylar merakla alımlara hangi KPSS puanının dahil edileceğini araştırıyor. Adalet Bakanlığı'nın 2021 memur alımı için KPSS yılı bilgisi ile birlikte açıklama yapılması bekleniyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 13 bin 202 personel alımı için son dakika bilgisi paylaştığında haberlerimizde yer vereceğiz.
Adalet Bakanlığı'nın 3 bin icra ve zabıt katibi almak 2021 yılında duyuru yapacağını öngören adaylar on parmak klavye çalışmalarına başladı. Katip olmak için kaç dakikada kaç kelime yazılmalı araştıran vatandaşlara 3 dakikada en az 90 kelime yazılması gerektiğini aktaralım. Katiplik mülakatında adayların hızı ve kelimeleri doğru yazmaları oldukça önemli. İcra ve zabıt katibi duyurularının 2021 yılının Ocak ayında yapılması bekleniyor. Ne zaman icra ve zabıt katibi alımı yapılır, net olarak bilgi paylaşılmadı. Duyuru geldiğinde haberilerimizde yer veriyor olacağız.
Adliyelerde hakimlerin yanında görev alan zabıt katipleri, davaların temize geçilmesini, dosyaların düzenini, evrak işlerini , davanın takibini yapar ve hakime destek olurlar. Zabıt kâtibi, Adalet Bakanlığınca taşra ve merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere atanan yardımcı yargı personeldir.
Adalet Bakanlığı Bünyesinde İcra Müdürlüklerinde görev alan kişilere icra katibi denir. İcra katibi başvuru şartları nedir?
Adalet Bakanlığı bünyesine yapılacak zabıt katibi ile icra katibi alımında başvuru genel koşulları şu şekilde :
TC vatandaşı olmak,
KPSS'den en az 70 almış olmak.
657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,
Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş , askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
Ceza infaz kurumu kâtipliği sözlü sınavı sözlü ve uygulamalı olarak yapılacaktır.
a) İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan),
b) Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi (20 puan),
c) Genel kültür (20 puan),
d) Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan),
konularından oluşmaktadır.
Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecektir.
a) Türk Vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
c) Askerlikle ilişiği bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
d) Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak, (Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sözlü sınav ve mülakat sonucunda başarılı olan adaylar için yaptırılacaktır.)
e) Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
f ) Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,
g) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 05.02.2020 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;
Merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla (ceza infaz kurumu kâtibi) 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
ğ) Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.
A- Ceza infaz kurumu kâtipliği kadrolarına başvurabilmek için;
a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
c) Uygulamalı sınavdan en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için ilgisine göre sınav kurulu veya komisyon tarafından kura yöntemiyle belirlenerek adaylara verilen ya da UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak seçilerek elektronik ortamda gönderilen bir metinden bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazmak.