Adalet Bakanlığı: Hakim Ve Savcıların Silah Talepleri Karşılanamıyor

Adalet Bakanlığı, hakim ve savcıların silah taleplerinin Makina ve Kimya Endüstrisi (MKEK)nin stoklarındaki yetersizlik nedeniyle...

Adalet Bakanlığı, hakim ve savcıların silah taleplerinin Makina ve Kimya Endüstrisi (MKEK)nin stoklarındaki yetersizlik nedeniyle uzunca bir süredir karşılanamadığını bildirdi. Ülke genelindeki hakim ve savcı lojmanlarına kamera sistemi kurulması çalışmalarının bir süredir devam ettiğini ifade eden bakanlık, diğer kaynaklardan şahsi kullanımları için silah edinmelerinde ise sorun bulunmadığını belirtti.

Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un şehit edilmesinin ardından güvenlik tedbirlerine ilişkin Adalet Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Hakim ve Cumhuriyet savcılarının yasal olarak silah taşıma hak ve yetkisi bulunduğunun dile getirildiği açıklamada, bu hak ve yetkinin, zor alım silahlarından ya da diğer yasal kaynaklardan temin yoluyla kullanıldığı vurgulandı.

Reklam
Reklam

LOJMANLARA KAMERA SİSTEMİ KURULMAYA DEVAM EDİYOR

Hakim ve Cumhuriyet savcılarının zor alım silahı taleplerinin bakanlık aracılığıyla MKEK'e iletildiği ve kurum tarafından değerlendirilerek stoklar dahilinde karşılanabildiğinin anlatıldığı açıklamada, "MKEK stoklarının yetersizliği nedeniyle bu taleplerin uzunca bir süredir karşılanamadığı görülmektedir. Buna karşın, hakim ve Cumhuriyet savcılarımızın diğer kaynaklardan şahsi kullanımları için silah edinmelerinde sorun bulunmamaktadır. Güvenlik ihtiyaçları ve talepler dikkate alınarak, ülke genelindeki hakim ve savcı lojmanlarına kamera sistemi kurulması çalışmaları ise bir süredir devam etmektedir. Güvenlik hassasiyetleri ve talepler önceliğinde sürdürülen bu çalışmalar kapsamında bazı lojman binalarında sistem kurulumu tamamlanmış, diğerlerinde ise kurulum çalışmaları sürmektedir. Talebe bağlı olmaksızın yurt genelindeki bütün adliye lojmanlarında sözü edilen sistemin kurulumu, kısa süre içinde tamamlanacaktır." denildi.

EN BÜYÜK SİLAHLARI VİCDANLARI

Reklam
Reklam

Açıklamanın son bölümünde ise "En büyük silahları vicdanları olan hakim ve Cumhuriyet savcılarımızın görevlerini herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmeksizin sürdürebilmeleri amacıyla mevcut önlemlerin artırılarak gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda da güvenlik makamları nezdinde girişimlerde bulunulmuştur. Sözü edilen önlemlerin hayata geçirilmesi, titizlikle takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: