Adalet Bakanlığı: Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde yetişkin mahkum yok

Adalet Bakanlığı, Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde çocukların yetişkinlerin koğuşlarına konulduğu ile ilgili iddiaların dile...

Adalet Bakanlığı, Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde çocukların yetişkinlerin koğuşlarına konulduğu ile ilgili iddiaların dile getirildiği haberleri yalanladı. Bakanlık, Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde yetişkin mahkum bulunmadığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 'İkinci Pozantı Yaratılıyor' başlığı ile iki gazetede yer alan haberde, 'Pozantı'da adli tutukluların tecavüzüne maruz bırakılan tutuklu çocuklara bu uygulamanın bir benzeri Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde denenmek istendiği, çocukların yetişkinlerin koğuşlarına konulmaya çalışıldığı' iddialarının yer aldığına dikkat çekildi.

Reklam
Reklam

Bakanlık açıklamasında, "Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 12-18 yaş aralığında olan çocuk tutuklu ve hükümlüler barındırılmaktadır. Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yetişkin tutuklu ve hükümlüler bulunmamaktadır. Bu nedenle terör olaylarından tutuklanan çocukların yetişkinlerin bulunduğu bölümlere konulduğu iddiası doğru değildir." denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz