Adalet Bakanlığı, servis hakkında suç duyurusunda bulunmuş

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarında 5 mahkumun yanarak hayatlarını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı,...

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarında 5 mahkumun yanarak hayatlarını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı, yanan nakil aracının bakımında ihmal olduğuna dair bilirkişi raporunu dikkate alarak servis hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Olayda hayatını kaybeden mahkumlardan birinin avukatı Sinan Yiğit, cezaevi ring aracında çıkan yangın ve yangın sonrasında 5 kişinin hayatını kaybetmesi olayının savcılık tarafından halen incelendiğini belirtti. Kısa zamanda iddianamenin hazırlanması ve olayda ihmali olanlarla ilgili davanın açılmasını beklediklerini aktardı. Avukat Yiğit, dosyada yaşanan yeni bir gelişmeye göre, Adalet Bakanlığı’nın, bilirkişi raporunu dikkate alarak cezaevi ring aracının bakımını yapan servis hakkında, ihmalleri olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiklerini anlattı. Talimat ile aracın bakımından sorumlu olan servis çalışanlarının ifadesinin alınacağını duyduklarını belirtti. Sinan Yiğit, yaşanan bu gelişmelerin sadece iddianamenin gecikmesine neden olduğunu ifade ederek, “Biz Adalet Bakanlığı’nın yaptığı bu suç duyurusunda olayı kendi üzerinden atmaya çalıştığını düşünüyoruz. Oysa bilir kişi raporları, olayla ilgili ihmallerin olduğunu, kimlerin sorumlu olduğunu, araçtaki mahkumların kurtarılabilme imkanı bulunduğunu görmekteyiz. Bilirkişi raporları doğrultusunda aynı marka cezaevi ring araçlarının da tehlike oluşturduğunu gördük. Bu nedenle de Adalet Bakanlığı’nın kendi için de bir soruşturma açmasını bekleriz.” dedi.

Reklam
Reklam

Geçen yıl Eylül ayında meydana gelen olayda Van’dan İstanbul’a giden cezaevi nakil aracı Pınarbaşı ilçesi yakınlarında yanmış, elleri kelepçeli aracın özel kilitli bölümünde tutulan 5 mahkum kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: