İpek’in kararnamesi dün Köşk’e gönderildi. Kararname Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından yürürlüğe girmiş olacak.
Bakan Bozdağ ile HSYK’nın sorun yaşadığı bu süreçte İpek HSYK üyeliği görevini de yürütecek. İpek Anayasa gereği müsteşar olarak atandıktan sonra HSYK’nın üyesi olarak kurulda yer almaya devam edecek. Müsteşarlıktan alınan ve hakim sıfatında olan Birol Erdem’i ise HSYK 30 gün içerisinde uygun gördüğü bir göreve atayacak.
EN KRİTİK ATAMA
HSYK ile Bakan Bozdağ arasında adli kolluk yönetmeliği açıklaması nedeniyle geçen hafta ciddi bir kriz yaşanmıştı. Bakan Bozdağ önce yazılı açıklama yaparak HSYK’nın açıklama yetkisi olmadığını bildirmiş, ardından da, “Benden habersiz açıklama yapmayın. Yetki benim” diyerek uyarı yazısı göndermişti. O dönemki Müsteşar Birol Erdem HSYK kararına şerh düşmüştü. Bu gelişmelerin ardından Bakan Bozdağ en kritik atamasına imza attı. Erdem’in müsteşar olarak kalmasını tercih etmeyen Bozdağ’ın, müsteşarlık için tercih ettiği isim İpek oldu. Atama akşam saatlerinde hakim ve savcıların paylaşım siteleri “Adalet.org”a da yansıdı. Adalet Bakanlığı çevrelerinde kritik müsteşar atamasından sonra başka önemli üst düzey bürokrat atamaları olabileceği belirtiliyor.
GENEL MÜDÜRLÜKTEN MÜSTEŞARLIĞA
Rize doğumlu olan İpek, İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Elmalı Cumhuriyet Savcısı görevinde iken Adalet Bakanlığı Tevkif Genel Müdürlüğü’ne getirildi. İşyurtları Daire Başkanlığı yapan İpek, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği’ne yükseldi. İpek daha sonra Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü görevinden üçlü kararname ile müsteşarlığa alındı.