Adalet Bakanlığı'ndan 'Hrant Dink' açıklaması

ANKARA (İHA) - Adalet Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında gazeteci Hran Dink'in öldürülmesi ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca yapılan soruşturma sırasında sanıklardan Yasin Hayal'in iletişim bilgelerine ulaşma izni verilmediği yönündeki iddiaları yalanladı.

Bakanlıktan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında 'Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca yapılan soruşturma sırasında Adalet Bakanlığı'nın tutuklu Yasin Hayal'in iletişim bilgilerine ulaşma izni vermediği şeklinde beyanların gerçeğe aykırı olduğu kaydedildi. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 135. maddesi gereğince iletişim bilgilerinin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınmasına izin verme yetkisi bağımsız yargı organlarına ait olduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Adalet Bakanlığı'nın bu konuda herhangi bir görev ve yetkisi bulunmadığı gibi yargı organlarına bu yönde bir talimat vermesi de söz konusu olamaz.
Bu nedenle Bakanlığımızın, adı geçen şahsın iletişim bilgilerine ulaşma izni vermediği iddiası kesinlikle doğru değildir. Ayrıca bağımsız yargı organlarına ait olan izin yetkisinin Bakanlığımızca kullanılması da mevzuatımıza göre mümkün değildir."