Adalet Bakanlığı:Soruşturma yok, inceleme var

Adalet Bakanlığı, Ergenekon davası hakimlerinden Köksal Şengün ve Cumhuriyet savcıları hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmadığını bildirerek, yapılan işlemin inceleme olduğunu açıkladı.

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Ergenekon davasında görevli mahkeme başkanı hakkında Adalet Bakanlığı tarafında soruşturma başlatıldığı yönünde çıkan haberler anımsatıldı.

Söz konusu davada görevli hakim ve Cumhuriyet savcıları ile ilgili olarak bakanlığa yapılan şikayet başvurusu sonucunda Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir dosya açıldığı belirtilen açıklamada, “25 Ağustos 2009 tarihli ‘bakan olur’u ile adalet müfettişi görevlendirilmiştir” denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Adalet müfettişleri tarafından yürütülen bu inceleme kapsamında, içinde Ümit Sayın’ın isminin de olduğu müştekiler tarafından şikayet edilen hakim ve Cumhuriyet savcıları arasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün de yer almaktadır.

Adı geçen müştekinin şikayet dilekçeleri de incelenmek ve gerektiğinde soruşturmaya geçilmesi üzere adalet müfettişlerine gönderilmiştir. Bu şikayetlere ilişkin inceleme sürmektedir. Mahkeme Başkanı Şengün hakkında başlatılmış herhangi bir soruşturma ise bulunmamaktadır.”

ANKA