Adalet Çalışanları “adalet” İstiyor

Türk Büro Sen Giresun Şubesi tarafından bugün Giresun Adliyesi önünde basın açıklaması yapılarak adalet çalışanlarının...

Türk Büro Sen Giresun Şubesi tarafından bugün Giresun Adliyesi önünde basın açıklaması yapılarak adalet çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Mehmet Ekiz ve üyelerin katıldığı basın açıklamasını Türk Büro-Sen Giresun şube Başkanı Ali Kara yaptı. "Adalet çalışanları, bir yandan ağır iş yükü altında ezilirken, diğer yandan da kazanılmış hakları ellerlinden alınmaktadır" diyen Kara, ”Adalet çalışanları bu ülkede en zor şartlar altında çalışan kamu personelidir. Maalesef en çok hakkı yenen, hor görünen kesimde bu kesimdir. Diğer memurlar gibi, 4483 sayılı yasanın içine alınmak, Hakim ve Savcıların iki dudağı arasından kurtulmak ve adalet teşkilatında var olan kast sisteminin kaldırılmasını istiyorlar. Sözün özü;herkese adalet dağıtırken kendileri içinde adalet istiyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

666 sayılı kanun hükmünde kararname ile fazla çalışma ücretlerinde yapılan düzenlemede 01.01.2013 tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu izniyle yıl içerisinde 6 aya kadar mesai ödenebilmesinin öngörüldüğünü hatırlatan Kara ".Bu nedenle adalet çalışanlarının da fazla çalışma ücretlerinin kaldırılacağına dair endişeli bir bekleyiş hakim olmuştur. Adalet Bakanlığı’ndaki sözde yetkili sendikada adalet çalışanlarının haklarını savunmaktan acizdir. Yazı işleri müdürü, mübaşir, katip, teknik ekip, şoförü ve hizmetlisi olmadan, yani adalet çalışanı olmadan hangi mahkeme düzeni oluşturulup karar alınabilir. Herkes bilmelidir ki, adalet çalışanı olmadan adalet hizmeti verilemez. Sendika olarak Adalet Bakanlığı’nın Cumhuriyet Başsavcılıkları idare ve Bölge İdare Başkanlıkları'na 14.11.2012 tarihinde yazdığı ulaşım gideriyle ilgili yazının ivedilikle geri çekilmesini istiyoruz. Adalet çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda iş bırakma dahil her türlü demokratik tepkimizi koyacağımıza, yaşanacak olumsuzlukların sorumluluğunun adalet çalışanlarına bu haksızlıkları reva gören yöneticiler olacaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: