Adamesbir’den Kaya’ya Ziyaret

Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği (Adamesbir) Başkanı Kenan Bozkurt, ‘bilirkişilik’ için başvuran...

Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği (Adamesbir) Başkanı Kenan Bozkurt, ‘bilirkişilik’ için başvuran mali müşavirlerin sayısının artmasına rağmen belli kişilere görev verildiğini iddia ederek, uygulanan sistemin yanlışlığını ifade etti.

Adamesbir Başkanı Kenan Bozkurt, Adana Adalet Komisyon Başkanı Hakim Mehmet Kaya’yı ziyaret etti. Bozkurt, ziyaretinde meslek camiasında yaşanan gelişmeler ile meslekte meslektaşlarından aldıkları talep ve şikayetleri Kaya’ya aktardı.

Son zamanlarda yapılan bilirkişilik başvurularında artışında dernek olarak katkı sağladıklarını vurgulayan Bozkurt, “Meslek mensuplarımız bilirkişilik konusunda ehil kimselerdir. Yaptığımız çalışmalarla meslek mensuplarımız arasında bilirkişi olma isteği artmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Bozkurt, geçmiş yıllarda hep aynı kişilerin bilirkişi yapıldığını savunarak, her yıl bilirkişi olmak isteyenlerin sayısında artış olmasına rağmen dosya verilen isimlerin aynı olmasını eleştirdi. Bozkurt, "Umut ediyoruz ki, böyle bir yanlıştan dönülsün. Meslek mensuplarımızın hepsi bu işin üstesinden gelebilir"^diye konuştu.

Adalet Komisyon Başkanı Hakim Mehmet Kaya ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, mali müşavirlerin toplumda saygın bir yeri olduğunu ifade etti. Yeni adliye binası ile ilgili bilgiler veren Kaya, mevcut adliye binasının yeni adliye binasının açılışına kadar Adana için yeterli olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: