"a’dan Z’ye Kadın Sağlığı" Semineri Düzenlendi

AK Parti Kadın Kolları Gaziantep İl Başkanlığı ve Ankara Kadın Sağlığı Derneği tarafından "A’dan Z’ye...

AK Parti Kadın Kolları Gaziantep İl Başkanlığı ve Ankara Kadın Sağlığı Derneği tarafından "A’dan Z’ye Kadın Sağlığı" semineri düzenlendi.

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi konferans salonunda düzenlenen seminere; AK Parti Kadın Kolları Gaziantep İl Başkanı Filiz Üzücü, Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı İbrahim Büyükkıvanç, tüp bebek uzmanı Dr. Buğra Adil Buyrukçu ve kadınlar katıldı. Seminerde kadınların en sık karşılaştığı kadın hastalıkları ve hastalıklarda erken tanı gibi konularda, kadınlar bilgilendirildi.

Reklam
Reklam

Kadın Kolları İl Başkanı Filiz Üzücü, bu tür seminerlerin kadınlar tarafından sürekli talep edildiğini belirterek, "Biz de ilimizde bulunan doktor arkadaşlarımızla bu ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz. Ancak Ankara Kadın Sağlığı Derneği'nin böyle bir program düzenlemiş olması bizi gerçekten sevindirdi" dedi.

Kadın hastalıkları konusunda gerekli bilgiyi kadınlarla paylaşmaya çalıştıklarını kaydeden Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Büyükkıvanç ise, "Bizim amacımız Türkiye’deki kadınlarımızı ön planda bilgilendirmeyi ve bu konuda nerelere nasıl başvurmaları gerektiği konusunda yönlendirmeyi hedefliyoruz. Derneğimiz bugüne kadar birçok ilde farklı çalışmalar yürütmüş ve bunları belli başlıklar altında toplamıştır. Bunların en önemlisi ‘Türkiye El Ele Kansere Gülegüle’ kampanyası... Bu kampanya kapsamında kadınlarımız anlatamadıkları sıkıntılarını ve nerelere nasıl başvurmaları gerekiyor, bu konularda yardımcı olduk" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Dr. Buğra Adil Buyrukçu da kadınlara hastalıklar hakkında bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: