Adana, 007 James Bond'a plato oluyor

007 James Bond serisinin 25’inci filminin bazı bölümleri Adana ve İstanbul’da çekilecek. Filmin Türkiye’de çekilecek...

007 James Bond serisinin 25’inci filminin bazı bölümleri Adana ve İstanbul’da çekilecek. Filmin Türkiye’de çekilecek bölümlerinin uygulayıcı yapımcısı Menderes Demir ile yönetmeni Ali Akdeniz, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
007 James Bond filmin bazı bölümlerinin ve Adana’da çekileceğini söyleyen yönetmen Ali Akdeniz, film ekibinde yaklaşık 500 kişinin görev alacağını bildirdi. Çalışmaların ağırlıklı olarak Pozantı ilçesi Belemedik yakınlarındaki Varda Demiryolu Köprüsü’nde yürütüleceğini kaydeden Akdeniz, “İstanbul’daki çekimler yaklaşık 4 hafta sürecek. Adana’daki çekimlerin ise 5 -6 haftada bitmesi planlanıyor. Filmin hikayesinin demir yolunda geçmesi nedeniyle çekimler, Belemedik’teki tarihi Varda Köprüsü’nün yanı sıra Adana’nın merkezindeki tren istasyonu, Kasım Gülek Köprüsü üzeri ve demir yolunun İncirlik’e kadar uzanan bölümlerinde gerçekleşecek. Adana’daki çekimlere şubat ayının ortasında başlamayı planlıyoruz. Bu çekimler mart ayında da sürecek. Nisanda ara verip İstanbul bölümlerini çekeceğiz. Mayıs ayında yine Adana’ya gelerek, 007 James Bond filminin Türkiye’de çekilen bölümlerini bitireceğiz.” şeklinde konuştu.
Çekimler nedeniyle Kasım Gülek Köprüsü’nün 19- 26 Mart tarihleri arasında trafiğe kapanması konusunda Başkan Vekili Aldırmaz’dan destek isteyen yönetmen Ali Akdeniz, “Filmin İstanbul ve Adana'da geçecek bölümlerinin çekimine filmin başrol oyuncusu Daniel Craig de katılacak.” bilgisini verdi.
Filmin çekileceği tarihlerde Kasım Gülek Köprüsü’nün trafiğe kapanması konusunda destek vereceklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Adana’nın tanıtımına katkı koyacak her türlü projenin içinde olacağız. Adana’nın, filmciler için doğal plato olma özelliği var. Yaz aylarının en sıcak günlerinde dahi, aynı saatlerde 3 mevsimi birden yaşayabilirsiniz. Sahillerde denize girer, Toros Dağları’nın eteklerinde baharı yaşayabilir, zirvesindeki Çinili Göl’de buzlarla kaplı gölle karşılaşabilirsiniz. Kısacası başka yerlerde 9-10 ayrı mekanda çekeceğiniz sahneleri Adana’da 1,5 saatlik mesafede bulabilirsiniz.” şeklinde konuştu.
Başkan Vekili Aldırmaz, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini içeren 500 sayfanın üzerinde Adana tanıtım kitabı hazırladıklarını ifade ederek, “Adana’yı tüm yönleriyle fotoğraf ağırlıklı olarak tanıtan kitap basım aşamasına geldi. Bu kitaptan da yararlanabilirsiniz” diyerek, kitabın master halini yönetmen Ali Akdeniz’e hediye etti.
Çukurova’nın, filmciler için her zaman cazip geldiğini ifade eden Başkan Vekili Aldırmaz, şunları söyledi: “1970’li yıllarda Türk filmleri ağırlıklı olarak bölgemizde çekilirdi. Son yıllarda Beyaz Gelincik, Hanımın Çiftliği, Issız Adam, Beynelmilel, Kurtlar Vadisi-Filistin gibi televizyon dizileri ve sinema filmleri bölgemizde çekildi. Adana, Türk sineması için önemli bir yer. Türk sineması da bizim için önemli. Geçtiğimiz yıl sinema sanatçılarımızın katkılarıyla açtığımız Adana Sinema Müzesi, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı sinema müzesidir. Ayrıca, Altın Koza Film Festivali ile de Türk sinemasına büyük destek ve katkı vermekteyiz. Amacımız, Adana’nın tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz