Adana, 2013'ü Sporda Hareketli Ve Verimli Geçirdi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kentte 2013'ün spor alanında hareketli ve verimli geçtiğini bildirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kentte 2013'ün spor alanında hareketli ve verimli geçtiğini bildirdi. Hadi, yazılı açıklamasında, kente kazandırılan yeni tesislerle her yaş grubuna spor yaptırmayı hedeflediklerini, 51 branşta ikisi profesyonel 315 spor kulübü ile okullardan toplam 120 bin 723 lisanslı sporcuya sahip olduklarını kaydetti. Türkiye'nin ilk kez 1971'de İzmir'de gerçekleştirdiği Akdeniz Oyunları'nın 42 yıl sonra Mersin'e verilmesi nedeniyle hentbol, kano ve kürek branşındaki mücadelelere Adana'nın ev sahipliği yaptığını hatırlatan Hadi, şunları kaydetti: "2013 yılını ulusal ve uluslararası yüzlerce etkinlikle hareketli ve verimli geçirdik. Başta Akdeniz Oyunları olmak üzere 12 ülkeden 225 sporcunun katıldığı Tekerlekli Sandalye Gençler Dünya Basketbol Şampiyonası, 55 üniversiteden 5 bin öğrencinin katıldığı Üniversitelerarası Koç-Fest Spor Oyunları, Türkiye-İngiltere Kadın Futbol Milli Takımı Özel müsabakasından tam not aldık. Ayrıca, Bedensel Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası, Türkiye Bisiklet Yol Yarışı, masa tenisi, halk oyunu ve hentbol Türkiye şampiyonaları organizasyonları gerçekleştirdik." Adana'dan farklı branşlarda 30 sporcunun geçen yıl Türkiye genelindeki müsabakalarda madalya kazandığını vurgulayan Hadi, uluslararası müsabakalarda kentin yüzünü güldüren ve sesini duyuran sporculara her koşulda destek verdiklerini ifade etti. Hadi, Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi'nde bugüne kadar Türk ve yabancı 20 milli takımın konakladığını da belirtti. Hadi, yeni yılda başta 33 bin kişilik stat, 7 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, 2 bin 500 kişi kapasiteli yüzme havuzu olmak üzere 7 yeni tesis ile Adana'yı güneyin "Spor Merkezi" yapacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: