Adana 7. Ulusal İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Kongresine Hazırlanıyor

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi Koordinatörlüğünde düzenlenen 7. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği...

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi Koordinatörlüğünde düzenlenen 7. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi 18-20 Nisan tarihleri arasında Adana’da yapılacak.

MMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Atıcı, 2001 yılından beri Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi’ni Adana’da düzenlediklerini bu yılda 7.sini gerçekleştireceklerini ifade etti. Atıcı, “Kongrede yer alacak, 35 sözlü bildiri, 55 poster bildiri, 1 açılış paneli, 12 özel oturum ile toplam 25 oturumda amacımız, emekten, halktan yana bir meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla bu ekonomik ve toplumsal sorunu her boyutuyla bir kez daha tartıştırıp ortaya çıkan çözümleri kamuoyunun ve ilgili yetkililerin bilgisine sunmak görevini yerine getirmektir” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de işçi sağlığı ve güvenliğinin maliyet unsuru olarak görüldüğünü, bu yüzden de iş kazalarının arttığına dikkat çeken Atıcı, şöyle konuştu:

“Ülkemizin sanayileşme kalkınma politikalarında ucuz işgücüne dayalı ve katma değeri düşük, emek yoğun, kaynak yoğun süreçlere dayanan, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin maalesef bir maliyet unsuru olarak görüldüğü ve bu yüzden iş kazalarının giderek arttığı, bir sanayileşme modelinden vazgeçilmelidir. Araştırma geliştirmeye kaynak ayıran, katma değeri, artı değeri yüksek ürünlere yönelen bir sanayileşme modeli, gelişkin bir sanayi toplumunu, refah devletini, demokrasisi daha güçlü bir ülkeyi ve insanına çalışanına değer veren bir toplumu beraberinde getirecektir."

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde 18-20 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek 7. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Hüseyin Avni Coş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, İLO Türkiye Temsilcisi Ümit Efendioğlu ve MMO Başkanı Ali Ekber Çakar’ın katılarak birer konuşma yapmaları bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: