Adana Barosu savcının dosyadan el çektirilmesini protesto etti

Adana Barosu, terör örgütü KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırılan bazı MİT mensupları hakkında yakalama kararı...

Adana Barosu, terör örgütü KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırılan bazı MİT mensupları hakkında yakalama kararı çıkartan özel yetkili mahkeme savcısının “dosyadan el çektirilmesini” protesto etti.
Avukatlar adliye binası önünde oturma eylemi ve alkışlarla karara tepki gösterdi. Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, MİT savcısının görevden alınmasının yargı bağımsızlığının kalmadığının gösterisi olduğunu savundu.
Yargı yetkisinin kullanılmasının anayasal bir hüküm olduğuna işaret eden Erbek, “Tersine davranışlar yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesini zedeleyecektir. Bunun, yurttaşların adalete ve devlete olan güven duygusunun sarsılmasına yol açacağı açıktır. Yargı, gücünü, bağımsız ve tarafsız olmaktan alır. Bunun için yargı işlevini yerine getiren yargıç ve savcıların güvenceli olması hukuk devleti olmanın vazgeçilmez koşuludur.” dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının kamuoyu algısını nazara alarak, soruşturmayı yürüten savcıyı dosyadan el çektirmemesi gerektirdiğini vurgulayan Erbek, şunları söyledi: “Bunun aksine davranılmış olması yargılama görevini yapanların da güvencesizliği ve siyasal müdahaleyi kabullenmiş olduğunu göstermektedir. Bu bakımdan da gelinen aşama vahimdir. Yargının bir karmaşa ve kaosa sürüklenmesini önlemek öncelikle yargı mensuplarının görevi olmalıdır. Hukukun üstünlüğüne ve yargı bağımsızlığına yapılan her türlü müdahaleyi kınıyor, her kurum ve kişiyi hukuka saygılı olmaya davet ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz