Adana Beton, sağlam yapılar için AR-GE yapıyor

Bu yıl hizmete giren Adana Beton firması, şehirde yeni yapılacak binalarda kullanılacak betonun daha kaliteli...

Bu yıl hizmete giren Adana Beton firması, şehirde yeni yapılacak binalarda kullanılacak betonun daha kaliteli olması için AR-GE çalışması yaptırıyor.
İstanbul Teknik Üniversitesinden bir öğretim üyesi ile çalışan firma, deprem bölgesi olan Adana’daki yapıların çok daha dayanıklı olmasına dönük bir hedef belirledi.
Firma olarak Adana’da faaliyet göstermek ve ödedikleri verginin de Adana’ya gitmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İnan, amaçlarının kent ekonomisinin gelişimine ve istihdama katkı sağlamak olduğunu söyledi. Adana Beton olarak deprem açısından riskli bölgede bulunan şehirdeki binaların yüksek mukavemete sahip olmasını birinci öncelik olarak belirlediklerini kaydeden şirketin genel müdürü Naim Yalçınel ise ürettikleri betonun en yüksek kalitede olması için araştırma ve geliştirmeye önem verdiklerini söyledi.
Bu çerçevede İstanbul Teknik Üniversitesinden bir öğretim üyesinden danışmanlık hizmeti aldıklarını kaydeden Yalçınel, inşaat sektöründeki bütün müteahhitlerin de bu konuda artık bilinç olduğunu ve duyarlılık göstereceklerine inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz