Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin "yer" tartışması -ÇÜ Rektörü Akınoğlu: "Üniversite arazilerinin gelecek nesiller için mutlak korunması gereklidir"

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, daha önce üniversiteye tahsis edilmiş ve Ziraat Fakültesi tarafından "narenciye araştırma ve

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, daha önce üniversiteye tahsis edilmiş ve Ziraat Fakültesi tarafından "narenciye araştırma ve gen bahçesi" olarak kullanılan arazide, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin gelişim ve yatırım planı için zemin etüt çalışması başlatılmasına tepki gösterdi.

Akınoğlu, yazılı açıklamasında, ÇÜ'nün Türkiye'de bütün üniversitelerin beğendiği, taktir ettiği, örnek aldığı, dünya sıralamasında ilk 500 içerisine giren, çevre illerdeki birçok üniversiteyi ve KKTC'de kampüs kuran 3 Türk üniversitesinden birisi olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

ÇÜ'nün 45 bin öğrenciye eğitim verdiğine dikkati çeken Akınoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Adana halkı olarak hep birlikte şehrimizin güzelliklerini koruyalım. Hemen her konuyu yapılaşma ve bina yatırımı olarak gören zihniyetin, doğru olmadığını unutmayalım. Bunları hiçbir siyasi kaygı gözetmeden, kendimiz, geleceğimiz ve çocuklarımız için yapalım. Çukurova Üniversitesi arazileri hiçbirimizin şahsi mülkü değildir. Bu araziler büyük ölçüde yeşil alanlar, 1'nci sınıf tarım arazileri, öğrencilerimizin eğitim ve araştırma alanlarıdır. Buralarda Tübitak ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklenen yüzlerce proje yürütülmektedir. Bu arazilerin gelecek nesiller için mutlak korunması gereklidir. Küçük hesaplar için yapılan yönlendirmeler içerisinde bulunanları, bir defa daha düşünmeye ve bu uyarılara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: