Adana BTÜ Rektörü Ersoy'dan ADSİAD'a Ziyaret

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ile Genel Sekreter Osman Arık, Adana Sanayici ve İşadamları

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ile Genel Sekreter Osman Arık, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez'i ziyaret etti.

ADSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Vekili ve ADSİAD Akademi Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Erel, Genel Sekreter Kenan Akçay, Sayman Oktay Özbiçer ile Yönetim Kurulu Üyesi Selahiddin Nas'ın da hazır bulunduğu görüşmede üniversitelerin kent için önemine vurgu yapıldı.

Rektör Ersoy, üniversitenin eylül ayında öğretim üyesi ilanına çıkacağını, üniversite bünyesinde sanayi müzesi kuracaklarını, Üniversite Vakfı kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Adana'nın tüm renklerini bünyesinde barındıracak vakıf ile farklı felsefe, düşünce ve yapıdaki kent dinamiklerini bir araya getirmek istediklerini anlatan Ersoy, vakıf yönetimini de yine Adanalılara bırakacaklarını kaydetti.

Üniversite Vakfı konusunda sanayici ve iş adamlarından destek beklediklerini ifade eden Ersoy, "İlgili sektörlerle entegre olmak ve Adanalılık bilincini geliştirmek istiyoruz. Adana'nın dinamikleri arasında köprü olmak için yola çıktık" ifadelerini kullandı.

ADSİAD Başkanı Sönmez ise BTÜ'ye destek vermeye ve üniversiteden destek almaya talip olduklarını belirterek, "Üniversiteler kentten ve kentliden kopuk olmamalıdır. Kent insanı da üniversitelerimizin bir zenginlik olduğunun bilinciyle hareket etmelidir" şeklinde açıklamada bulundu.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: