Adana Büyükşehir Belediyesine Uygulama Ödülü

Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği yarışmada Adana Büyükşehir Belediyesi, tarihinde ilk kez “Uygulama” ödülü kazandı....

Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği yarışmada Adana Büyükşehir Belediyesi, tarihinde ilk kez “Uygulama” ödülü kazandı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ödülü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı törenle aldı.

Antalya’da düzenlenen Restorasyon Renovasyon Kültür Mirası Koruma Fuarı programı kapsamında düzenlenen ödül töreni Antalya Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ödül töreninin açış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlık olarak Tarihi Kentler Birliği ile çok yakın çalıştıklarını belirterek, “Kentlerimizde tarihi mirasımızın korunması konusunda son dönemde duyarlılık sağlandı. Bunda Tarihi Kentler Birliği’nin ÇEKÜL Vakfı’nın büyük payı var. Yerel Yönetimlerin tarihi mirasın korunmasıyla ilgili özgün çalışmaları da olumlu etkiler yaratıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de tarihi koruyarak geleceğe taşımak istediklerini belirten Bakan Günay, Türkiye’nin ayağa kaldırıp dünyaya tanıtacağı çok eser olduğunu söyledi. Törende ayrıca Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Ruşen Keleş de birer konuşma yaptı.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARİHİNDE BİR İLK

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada Uygulama ödülü alan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ödülünü Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’den aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Tasarım Dairesi Başkanı Bahadır Dinçer, KUDEB Müdürü Emine Temuçin ve Adana ekibi ödül sevincini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte paylaştı. Tarihi Kentler Birliği etkinliğinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın diyalogu dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı 2013 ilkbaharında Adana’da yapılacak Tarihi Kentler Birliği toplantısına davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz