Adana Demirspor prestij peşinde

Ziraat Türkiye Kupası 3. turda yarın Galatasaray ile karşılaşacak Adana Demirspor bugün yaptığı antrenmanla maçın...

Ziraat Türkiye Kupası 3. turda yarın Galatasaray ile karşılaşacak Adana Demirspor bugün yaptığı antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Yarın saat 09.50 uçağıyla İstanbula gidecek olan Demirspor kafilesi, daha sonra maç saatini bekleyecek.
Bu gün öğleden sonra yapılan antrenman öncesinde Galatasaray maçını değerlendiren Teknik Direktör Durmuş Çolak, maça hazır olduklarını belirterek, sahada ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Futbolda her şeyin kağıt üzerinde göründüğü gibi olmadığını ifade eden Çolak, “Olaya inanan ve birlikte hareket eden takımlar öne çıkıyor. Bizde yarın çok iyi mücadele edeceğiz. Adana’da futbol oynandığını göstereceğiz. Hiçbir takım yenilmek için çıkmaz. İyi futbol oynayacağımızı düşünüyorum kim oynarsa oynasın oyuncularıma güveniyorum.” dedi.
Adana Demirspor ile Galatasaray’ın yollarının bir kez daha kesiştiğini aktaran Çolak, “Türk futboluna büyük hizmetleri olan Fatih Hoca örnek aldığımız biri. Bu kulübün yetiştirdiği efsanelerdendir Hasan Şaşla beraber. Olarla karşılaşmamız bizim için gurur verici. Onlar içinde farklı bir duygusallık olacak, sahada da güzel şeyler yapacağız.” diye konuştu.
Demirspor’un golcü oyuncularından Burhan ise Galatasaray ile karşılaşacakları için çok heyecanlı olduklarını kaydetti. Türkiye kupasına başlarken gidebildikleri kadar gitmek istediklerini anlatan Burhan, ilk iki turda Bank Asya 1. Lig’den iki takımı saf dışı bıraktıklarını, bu turda da Galatasaray eşleşmelerinin kendilerini sevindirdiğini ifade etti. Büyük bir camiayla karşılaşacak olmalarının futbolcuları motivasyon olarak iyi yönde etkilediğini dile getiren Burhan, “Galatasaray’la oynayacağımız için heyecanlıyız. Taraftarlara iyi bir futbol seyrettirmek istiyoruz. Karşılamada da elimizden gelene yapacağız. Adana Demirspor’un büyüklüğünü Türkiye’ye göstermek istiyoruz. Medyada spor kamuoyunda ismimizden söz ettirmek amacındayız. Futbolda sürprizler olabilir. Biz bunu gerçekleştirmek adına oynayacağız.” şeklinde konuştu. Hasan Şaş’ın daha önceki senelerde kendilerini sık sık ziyaret ettiğini anlatan Burhan, “Fatih Terim ve Hasan Şaş Adana’nın yetiştirdiği önemli değer. Onlarla karşılaşmak bizin için güzel bir olacak.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

DEMİRSPOR KUPA STATÜSÜNDEN ŞİKAYETÇİ
Adana Demirspor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Gökoğlu, kendileri için ligin önemli olduğunu ancak gelinen noktada Galatasaray maçına da çok ehemmiyet verdiklerini kaydetti.
“Demirspor’un olarak biz haddimizi biliyoruz” diyen Gökoğlu şöyle devam etti: “Rakibimiz büyük kulüp ama biz de önemli bir takımız. Demirspor formasına layık olacak şekilde çıkacaklar ve bizi temsil edecek oyuncularımız. Yenebiliriz yenilebiliriz bu önemli değil ama heyecan prestij açısından önemli.”
Galatasaray’ın başında Adana’nın yetiştirdiği Fatih Terim’in bulunmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Gökoğlu şu ifadeleri kullandı: “Fatih hoca ile birlikte Hasan Şaş var, daha önce Galatasaray altyapısından yetişip bizim formamızı giyen Gürcan Aday var. Bu kişiler Demirspor’a hizmet etmişler. Türkiye biliyor Fatih Terim’in ve Hasan’ın Demirsporlu olduğunu. Fatih hocamıza ve Hasan Şaşa özel hediyeler götürüyoruz. Onların giydiği formalı vereceğiz. Adana şalgamı vereceğiz. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. “ Kupa statüsünden şikayetçi olan Gökoğlu, Anadolu takımlarının kupa maçlarında mağduriyetlerinin söz konusu olduğunu ifade etti.
İlk iki turda Bank Asya 1. Ligden iki takımı elemelerine karşın 3. turda Süper Lig tıkımlarının seri başı olduğunu belirten Gökoğlu şikayetini şöyle dile getirdi: “Seri başı Galatasaray ile oynuyoruz, hiç olmazsa bunu kendi evimizde oynamak istiyoruz. Bu maçın Adana’da oynanması gerekti. Yıllardır Adana’ya gelmemiş Galatasaray’ı buradaki spor severler de izlemeliydi. İnşallah seneye bu düzeltilir. Birçok kulüp bu durumdan rahatsız. Zaten onlar seri başı hiç değilse evimizde oynayalım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz