Adana Demirspor Taraftardan Destek Bekliyor

PTT 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'un Kulüp Başkanı Önder Serin, son haftalarda puan kayıplarının...

PTT 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'un Kulüp Başkanı Önder Serin, son haftalarda puan kayıplarının yaşanmasına rağmen 7. sırada olduklarını belirterek, "Kaybedilmiş bir şey yok, taraftarımız takımına sahip çıkmaya devam etsin" dedi.

Basın Sözcüsü İzzettin Turgut ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yarar’ın da bulunduğu basın toplantısında ilk olarak tesislerin basına ve taraftara kapatılması ile ilgili konuşan Serin, bu durumun tamamen takımın motivasyonu ile ilgili olduğunu savundu.

Serin, "Gerekli hallerde bu tür disiplin kararları olabilir. Bunun dünyada da, Türkiye’de de örnekleri mevcuttur. Bu hafta uygulanan bu karar ne basına, ne taraftara tavır olarak algılanmamalıdır. Taraftarımız ve medyamız her zaman bizim göz bebeğimizdir. Takımımızın her zamankinden daha fazla huzura olduğu bir dönemde teknik heyetin de isteği doğrultusunda alınan bir karardır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Taraftarın Adana Demirspor kaptanı Erman Özgür’ü protesto etmesinin bir anlık duygu patlaması olduğuna inandığını, ancak bu durumun hoş olmadığını vurgulayan Serin, "Sezon başından bu yana terini Adana Demirspor forması için akıtan büyük kaptanımıza ilk iç saha maçımızda taraftarımızın sahip çıkacağına inancımız tamdır. Bugüne kadar elde edilen puanları Erman Özgür kaptanlığındaki Adana Demirspor futbolcuları toplamıştır" diye konuştu.

Balonun, önceden planlandığı ve biletlerinin dağıtıldığı için iptal etme şanslarının olmadığını söyleyen Önder Serin, "Gerçi baloyu iptal etsek, bu sefer de 'Niye iptal edildi' derlerdi. Eğer bir insanı veya kulübü eleştirmek isterseniz konu çoğalır gider. Buradaki olay sadece niyettir. Bizim iyi niyetimiz halistir" şeklinde konuştu.

“FORMAMIZIN SADECE MANEVİ DEĞERİ SATILMAZ, SATILAMAZ”

Baloda satılan formalar için 'Forma satılmaz' diyenlere tepki gösteren Serin, “Forma satılamaz deniliyor. Şimdi soruyorum? Maça giderken formalarınızı nereden satın alıyorsunuz, size hediye mi ediliyor. Spor mağazaları formalarımızı satmakta. Benzetme yapmak istemem ama, dört büyüklerin formaları 35 bin TL’ye satılamazken, Adana Demirsporumuzun futbolcularının imzaladığı forma 35 bin TL’ye, futbol topu ise 20 bin TL’ye açık artırmada satılmasında ki yanlış nedir? Sadece formamızın manevi değeri satılmaz-satılamaz" dedi.

Reklam
Reklam

Son haftalarda puan kayıpları yaşadıklarını, buna rağmen ligde 7. sırada olduklarına dikkat çeken Başkan Serin, "Birinci ile ikinci arasındaki puan farkımız biraz arttı. Kayseri Erciyes ile aramızda 9 puan fark oldu. Ama tabi bu ligde neyin ne olacağı belli değil. Bu lig daha çok su götürür. Kaybedilmiş bir şey yok. Taraftarımız takımına sahip çıkmaya devam etsin. İyi takımız ama son haftalarda yaşadığımız puan kaybı iyi değil. İnşallah önümüzdeki haftalardan itibaren bu puanlar bize artı olarak işlemeye başlar” diye konuştu.

Önder Serin, puan kayıplarını sakatlıklar ve orta sahanın değişmesine bağlayarak, “Tutukluk yaşıyor takım. Kırılgan bir yapıya sahibi Adana Demirspor olarak. Golü yedikten sonra biraz sıkıntı çekiyoruz. Bulunduğumuz konum itibariyle hala kaybedilmiş bir şey yok. Son 10 haftamız kaldı. Bu 10 haftada toparlanmamız, bulunduğumuz yerden üst taraflara doğru tırmanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Hakem konusunda sıkıntı çektiklerini de vurgulayan Serin, Dünyanın en iyi hakemleri arasında sayılan Cüneyt Çakır’ın yönettiği Kayseri Erciyesspor maçında attıkları bariz golün ofsayt nedeniyle sayılmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Son olarak taraftarın yönetimin istifaya çağırmasını da değerlendiren Serin, taraftarın bu davranışının takıma zarar vereceğini belirterek, "Taraftarın 'istifa' demesi takıma zarar verir. Biz gerektiği zaman her şeyi yapabiliriz. Ama bu işlerin yeri ve zamanı önemlidir. Bu takım bu sezon sonuna kadar ligi götürecek. Lig sonunda biz değerlendirmemizi yaparız. Kendi başarı ve başarısızlığımızı kendimiz belirleriz. Dolayıyla şu zamanda konuşmalar ve bağırmalar sadece ve sadece takıma zarar verir. Biz takıma zarar verecek bir şey yapmayız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: