Adana Ekonomisi 25 Girişimci Daha Kazandı

Adana Ticaret Odası (ATO), KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Türk Ekonomi Bankası ve TOBB Adana...

Adana Ticaret Odası (ATO), KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Türk Ekonomi Bankası ve TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu işbirliği ile düzenlenen, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

ATO meclis salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, girişimciliğin, istihdam ve üretimin temel lokomotifi olduğunu belirterek, “Girişimciliğin olmadığı bir ortamda ne üretim, ne istihdam, ne de katma değerden bahsedilemez. Bu eğitim ile sertifika almaya hak kazanan 25 girişimci adayımızın bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine önemli kazanımlar sağlayacaklarına inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Adana Ticaret Odası olarak kentin ticaretine yön vererek, yeni üretim ve istihdam alanları yaratılmasını öncelikli görevleri olarak kabul ettiklerini ifade eden Menevşe, “Adana ekonomisine kazandırdığımız girişimciler de bu amacın birer parçasıdır. Bu tür eğitimler, projesi olan ancak bilgi ve cesareti eksik girişimciler için büyük bir fırsat oluşturmaktadır. Bu düşünceler doğrultusunda Adana Ticaret Odası olarak bölgemizin ihtiyacı olan nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesine dönük birçok etkinliğin yoğun çalışması içindeyiz” şeklinde konuştu.

KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu ise sertifika almaya hak kazananların iş kurmak için mutlaka geçerli bir proje hazırlamaları gerektiğini ifade ederek, “KOSGEB olarak sizlerin yanınızdayız. Girişimcilik fikrinizin en rantabl şekilde hayata geçirmeniz için her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: