Adana Emniyet Müdürü Avcı: Aileler çocuklarına sahip çıksın

Adana’da bir evde, el yapımı boru tipi bomba yaparken yaşanan patlamada, 2 terör örgütü yandaşının...

Adana’da bir evde, el yapımı boru tipi bomba yaparken yaşanan patlamada, 2 terör örgütü yandaşının ölmesi dikkatleri bir kez daha terör örgütünün gençleri nasıl kullandığına yöneltti.
Gençleri kandırarak dağlara çıkaran terör örgütü, şehirlerde çocukları ve gençleri kullanarak terör eylemleri gerçekleştiriyor. Daha genç yaşta kimi öldüreceği belli olmayan bomba yapımını öğrenen gençlerden birçoğu da bomba yaparken ya ölüyor ya da sakat kalıyor.
Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, açıklamasında, yaşanan patlamanın, Adana'da son aylarda yaşanan dördüncü patlama olduğunu belirtti. Avcı, ailelere seslenerek, “Aileler çocuklarına sahip çıksın.” dedi. Bomba hazırlarken ölen Bilal U. ve Fırat A.’nın, bu memleketin gençleri olduğuna dikkat çeken Avcı, “Aileler, gençlere sahip çıksınlar. Bu, hiç bir hakkın talebi değildir. Hak talep edilerek insanlar, çocuklar öldürülmez. Adana’da dördüncü elde patlama olayı. İşte iki kişi öldü. Daha önce de organları, uzuvları kopan gençlerimiz vardı. Bu bir hak talebi değil, bir terör eylemidir. Terör eylemi ile de ciddi mücadele edilmesi gerekir.” diye konuştu.
Öte yandan, bomba yapımının yapıldığı evin, ölen Bilal U.’nun akrabalarına ait olduğu belirtildi. Olayla ilgili olarak 2 kişi daha gözaltına alınırken, ölen terör örgütü yandaşlarının, daha önce sokak eylemleri ve adi suçlardan sabıka kayıtları olduğu belirlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz