Adana Hızlı Tren Projesi 2013 Yatırım Programına Alındı

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Konya, Karaman, Ereğli,...

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Konya, Karaman, Ereğli, Adana, Mersin ve Gaziantep arası hızlı tren projesini 2013 yılı yatırım programına aldığını söyledi.

Milletvekili Erdinç, hızlı tren projesinin detaylarını ve gelinen aşamayı öğrenmek üzere Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman ile bir araya geldi. Karaman, Türkiye'nin belirli bölgelerinde 250 kilometre hızla giden yüksek hızlı tren, bazı bölgelerde saatteki hızı 200 kilometre olan hızlı tren, diğer bölgelere ise konvansiyonel hatlar yaptıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Adana ve çevresinin liman bölgesi olması sebebi ile bu bölgede yük taşımacılığının önemine binaen hızlı tren hattı yapıldığını belirten Karman, “Bu çerçevede; Konya-Karaman hızlı tren hattının ihalesini yaptık, Karaman-Ulukışla hızlı tren hattının projesini tamamladık, yakında ihaleye çıkaracağız. Ulukışla-Adana hattının proje çalışmalarına başladık, etütleri yapılıyor. Adana-Mersin arası hızlı tren hattının ihalesi bitirildi. 4 hat olarak yapılacak olan Adana-Mersin hattı için 2013 yılı içerisinde çalışmalara başlayacağız. Adana-Gaziantep hızlı tren hattının ise bir kısmının ihalesini yaptık, kalan bölümün projesi hazırlandı, yakında ihaleye çıkartacağız.” dedi.

Milletvekili Erdinç de hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi hususunda hassasiyet gösteren Karaman’a teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz