Adana İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İlMüdürü Aygül'den, Işletme Ziyareti

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül'ün, Ceyhan ilçesi Yeşildam köyünde bulunan Muzaffer Manga'ya ait hayvancılık işletmesini ziyaret

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül'ün, Ceyhan ilçesi Yeşildam köyünde bulunan Muzaffer Manga'ya ait hayvancılık işletmesini ziyaret etti.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, süt inekçiliği yapılan işletmeye Aygül'ün yanı sıra, Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Kahya, Ceyhan İlçe Müdürü Amir Sarı ve diğer ilgililer katıldı.

İl Müdürü Hamit Aygül, burada yaptığı konuşmada, hayvancılığın tarımın sigortası olduğunu, Adana'nın sahip olduğu potansiyel ve birikimle bu konuda daha iyi seviyeye gelmesi için çalıştıklarını belirterek, özellikle hayvancılığın temel girdisi olan yem bitkileri üretiminde, Adana'nın diğer illere göre avantajlı konumda olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Hayvancılığın gelişmesinde orta ölçekli aile işletmelerinin çok önemli olduğunu, bunun istihdama da katkısının olacağını belirten Aygül, bu işletmenin de buna güzel bir örnek oluşturduğunu kaydetti.

Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Kahya ise, üyelerini yem bitkisi üretimi konusunda teşvik ettiklerini ifade ederek, birlik olarak yeni satın aldıkları ve otun erken kurumasını sağlayan "Çayır Biçme Makinesi" ile "Balya Makinesini" üyelerinin kullanımına tahsis ettiklerini de dile getirdi.

Muhabir: Volkan Kaşık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: