Adana İŞKAD'dan ÇÜ Rektörü Kibar'a Ziyaret

Adana İş Kadınları Derneği (Adana İŞKAD) üyeleri, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ı ziyaret etti.

Adana İş Kadınları Derneği (Adana İŞKAD) üyeleri, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ı ziyaret etti.

Adana İŞKAD'dan yapılan açıklamaya göre, dernek Başkanı Elif Doğan Türkmen ziyarette, Kibar'a ÇÜ ile Adana İŞKAD arasında işbirliği teklifi sundu.

Kibar ise bu işbirliği teklifine olumlu yanıt vererek, "ÇÜ bundan sonra sivil toplum örgütleriyle daha fazla işbirliği yapacaktır. Üniversitenin salonları da sivil toplum örgütleri tarafından rahatlıkla kullanılabilecek. Biz, Adana İŞKAD'la birlikte her konuda işbirliğine hazırız" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkmen ise okullarda seçmeli olan "girişimcilik" dersinin öğrencilerin seçmemesinden dolayı okullarda okutulamadığını savunarak okullarda girişimcilik kulüpleri kurulması için çalıştıklarını vurguladı.

Türkmen, Adana İŞKAD'ın faaliyetleri hakkında da bilgi verdiği konuşmasında, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kadın girişimci oranı sadece yüzde 6'larda. Türkiye'nin ekonomik bir ivme kazanması için bu oranın artırılması gerekiyor. İŞKAD olarak bu doğrultuda 'Kızlarımız Girişimci Olsun' adıyla bir proje başlattık. Bunun için, okullarda kız öğrencilere girişimciliği rol modellerle anlatıyoruz. Kız öğrencilerin çoğunluğu girişimciliğin ne olduğunu bile bilmiyor. Adana genelindeki liselerde 'Girişimcilik Yarışması' düzenleyerek girişimciliği teşvik etmek istiyoruz."

Muhabir: İbrahim Erikan / Anıl Bağrık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: