Adana Kent Konseyi Seçimleri Yenilendi

Adana Büyükşehir Kent Konseyi'nin 4 ay önce yapılan ancak usul hatası iddiasıyla iptal edilen seçimleri,...

Adana Büyükşehir Kent Konseyi'nin 4 ay önce yapılan ancak usul hatası iddiasıyla iptal edilen seçimleri, protesto ve itirazlara rağmen yeniden yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da katıldığı olağanüstü genel kurula konuşan Kent Konseyi Başkanı Cengiz Dinçer, 4 ay önce yapılan seçimleri usul hataları nedeniyle yenilediklerini kaydederek, “Geçen genel kurulda bazı usul hataları yapılmış. Bizden önceki yönetim Adana'nın bütün muhtarlarının yüzde 30'unu genel kurul delegesi kabul etmiş. Fakat sonradan Adana Büyükşehir'e bağlı 5 merkez ilçenin muhtarlarının yüzde 30'uyla muhtarların temsil edilmesi gerektiği, 2 tane iptal edilen derneğin geçen genel kurulda haziran listesinde üye görünüyor olmasının sakıncalı olduğu, kent konseyi başkanlık seçiminde de katılan üyenin değil, kayıtlı üyenin 3'te 2'sinin oylarının birinci turda aranması gerektiği hataları tespit edildi. Bunu bizim kurduğumuz bir araştırma komisyonu tespit etti” dedi.

Reklam
Reklam

Kurulun tavsiyesi üzerine komple seçim kararı aldıklarını aktaran Dinçer, “Bu kararımızdan 1 hafta sonrada sayın valimizin inceleme için gönderdiği müfettiş vardı. O da aynı hususları tespit etmiş. Seçim tavsiye ediyorlar. Bizde komple seçim kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Kurulda söz alan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Kent Konseyi'nin faydalı görevler yaptığını söyledi.

Daha sonra söz isteyen Türk-İş Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, olağanüstü genel kurulda da usul hataları yapıldığını savunarak, yapılan genel kurulunda iptal edilme ihtimalinin olduğunu söyledi. Yapılan olağanüstü genel kurula itirazların olacağını ifade eden Gülnar, “Yasa var, tüzük var. Bugünkü kongreyi üyelere 15 gün önce bildirmek zorundaydılar. Ancak daha dün bildirgeler geldi. İtiraz olursa bu seçim de iptal olacaktır. Bunu muhalefet yapmak için söylemiyorum. Ama itiraz olunca bu seçim mutlaka iptal olacaktır” diye konuştu.

Seçim listesinde kadın ve gençlere yeterince yer ayrılmadığını iddia eden bazı kişiler, oy kullanmayıp protesto ederek salondan ayrıldı. Belediye Başkan Vekili Aldırmaz da oy kullanmak için bir süre sandık başında bekledi. Ancak itirazların devam etmesi üzerine salondan ayrıldı. Mevcut başkan Cengiz Dinçer'in tek listeyle girdiği seçimde oy kullanımına geçildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: