Adana Kültür Günleri Şenlik Havasında Başladı

Seyhan Belediyesi’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Adana Kültür Günleri başladı. Kaynak Kültür Yayın Grubu, Adana...

Seyhan Belediyesi’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Adana Kültür Günleri başladı.

Kaynak Kültür Yayın Grubu, Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği, Beyaz Yaka Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin iş birliğinde düzenlenen iki günlük etkinliğin açılışı Seyhan Kültür Merkezi’nin önündeki açık alanda yapıldı. Samanyolu televizyonundaki Maceracı programıyla tanınan Murat Yeni’nin sunuculuğunu yaptığı organizasyon Kayseri Mehteran Takımı’nın coşkulu konseriyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden merasime katılan Vali Hüseyin Avni Coş, her alandaki kültürel ve sanatsal faaliyetlere önem verilmesi gerektiğini söyledi. Milli ve manevi değerlere sahip çıkılmasının maddi kalkınmayı; dolayısıyla güçlü bir il ve ülkeyi beraberinde getireceğine işaret eden Coş, el birliğiyle bu coğrafyanın kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti. Adana Kültür Günleri’nin bu anlamda çok önemli bir işlev gördüğünü vurgulayan Coş, “Vatandaşların ilgisi ve katkısı bu tür kültürel çalışmalara ayrı kıymet kazandırır. Biz Adana’nın kültür ve sanat altyapısının gelişmesi için hükümetimi ve yerel yönetimlerle birlikte çabalıyoruz. Bu kapsamda kentin geçmişinde önemli bir özelliği olan ve bugün atıl haldeki Milli Mensucat Fabrikası’nı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in destekleriyle tüm Türkiye’ye hitap edecek bir müze kompleksi haline getireceğiz. Bugün başlayan bu kültürel aktiviteler önümüzdeki günlerde Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali ile devam edecek. İlimiz sanat bakımından önemli etkinliklere sahne olacak. Nisan ayında Portakal Çiçeği Festivali olmak üzere pek çok faaliyet hayata geçecek.” dedi. Coş, kültür ve sanat projelerinde sadece devletin değil, sivil toplum kuruluşlarının da duyarlı ve sorumlu olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Kültür Günleri’nin ev sahipliğini yapan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, zengin manevi kültür mirasının yeni nesillere aktarılması amacıyla bu adımları attıklarını kaydetti. Dokuz yılı geride bıraktıkları başkanlık görevinde temel belediyeciliğin yanında sosyal ve kültürel hizmetleri de ön plana çıkardıklarını ifade eden Öztürk, “Unutmayalım ki medeniyetimiz evrensel bir nitelik taşımakta. Şu anda 130’a yakın ülkede –40 dereceden +40 dereceye kadar hizmet eden, milletin tarihsel vasfına uyun barış ve kardeşlik vizyonunu dünyaya taşıyan ‘fedakar hayatlar’ bulunmaktadır. Tüm olumsuzluklara rağmen; sevgiyi, samimiyeti, muhabbeti dünyanın dört bir yanında Türk bayrağı altında yayan kültür elçilerini ve onların önderlerini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise kardeşlik ve barışın pekişmesi, terörün sonlanmasıyla ülkenin daha da güçleneceğini belirtti. Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda suçunu kabul eden İsrail’in Türkiye’den ‘özür dileyip, tazminat ödemeyi kabul ettiğini’ açıklayan Gürkan, “Bu, Başbakanımızın dik duruşunun başarısı. Dünya bir kez daha Türk halkının ne kadar büyük olduğunu bir kez daha görmüş oldu.” değerlendirmesini yaptı. Seyhan Belediyesi’nin özellikle kadın ve gençlere yönelik çalışmalarından övgüyle bahseden Gürkan, toplumu temel direği kadınlara verilen eğitimin önemi üzerinde durdu.

Reklam
Reklam

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de şehrin kültürüne katkı koyan herkesin ellerini öpmek istediklerini söyledi. Erdinç, programlara emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür etti. Kaynak Kültür Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş, Kültür Günleri yolculuklarının 11. durağı olan Adana’nın ikinci kez bu etkinliğin yapıldığı ilk şehir olma özelliğine dikkat çekti. Bu girişimlerle vatandaşların kültür ve sanatta gelişmeleri adına kazanç olarak gördüklerine işaret eden Çetintaş, şöyle devam etti: “Adana’nın yetiştirdiği insanları saymaya vaktimiz yetmez. Ancak Karacaoğlan ve Dadaloğlu’nun bölgenin yüz akı olmuş simaları olarak yad edilmeden de geçilmez. Yakın zaman şahitlerinden Mahmut Sami Ramazanoğlu’nu da anmadan geçmek vefasızlık olur.”

Sunucu Murat Yeni’nin mehteran takımı eşliğinde seslendirdiği şiir ve şarkılar törene renk kattı. Ayrıca Gonca dergisinin Adana’da toprakla buluşturmayı hedeflediği 200 bin fidanın ilk dikimini Vali Coş, Başkan Azim Öztürk ve ‘Gönüllüler hareketi’ konulu konferansın konuşmacısı Naci Tosun birlikte yaptı.

Reklam
Reklam

Sunumların ardından toplu halde Kültür Günleri’nin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Çanakkale ve kutsal emanetler fotoğraf sergisi gezildi. Etkinliğin ilk günü ‘Adana yemekleri yarışması ve üç konferans ve Sanatçı Reşit Muhtar’ın konseriyle noktalanacak. 24 Mart Pazar günü ise üç konferans ve ödül töreniyle tamamlanacak.

Törene Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, İl Müftüsü Arif Gökce ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz