Adana Mobilya-dekorasyon Fuarı Açıldı

Adana başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 100 firmanın katıldığı Adana Mobilya-Dekorasyon Fuarı,...

Adana başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 100 firmanın katıldığı Adana Mobilya-Dekorasyon Fuarı, protokol üyelerinin eşlerinin kestiği kurdele ile açıldı.

Adana başta olmak üzere Afyonkarahisar, Bursa, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Mersin ve Osmaniye’den yaklaşık 100 firmanın katıldığı Adana Mobilya-Dekorasyon Fuarı, Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Çukurova'da üretilen mobilyanın uluslar arası alanda satışının yapılabilmesi için bu fuarın çok önemli olduğunu belirterek, fuarın gelişimi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Adana’nın ‘mobilya’ üretimi ve ihracatı konusunda önemli bir noktada olduğunu söyledi. Aldırmaz, fuara Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin gibi çevre illerden katılımın olmasının bölgesel işbirliğini güçlendireceğini vurguladı.

TÜYAP Fuarcılık A.Ş. Anadolu Grubu Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, bu yıl yüzde 30 büyüyen fuara çevre illerden de olmak üzere toplam 120 firmanın katıldığını belirterek, fuarın 5 gün boyunca ziyarete açık kalacağını bildirdi.

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, uluslararası birçok mobilya fuarına katıldığını, mobilya el imalatında dünyada en ucuz ve en kaliteli üretimin ise Türkiye’de yapıldığını söyledi. Ercan, “Handmade mobilya dediğimiz el imalatında dünyada en ucuz, en kaliteli ve en estetik mobilyayı biz yapıyoruz ve bunun kıymetini maalesef bilmiyoruz. Eğer biz yaptığımız handmade mobilyanın kıymetini bilirsek, estetiğinin ve kalitesinin tanıtımını iyi yapabilirsek dünyada geçemeyeceğimiz, yarışamayacağımız ülke yok” dedi.

Reklam
Reklam

Adana Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı, yerel yönetimlerin kentsel dönüşümde Adana'daki marangozcuları da işin içine katmasını gündeme getirdi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin eşleri tarafından kurdele kesilerek, fuarın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Vali Coş, eşi Aylin Coş ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile beraberindeki protokol üyeleri fuardaki stantları gezerek, ürünler hakkında bilgi aldı.

KOSGEB tarafından katılımcıların desteklendiği Adana Mobilya-Dekorasyon Fuarı, 10-13 Ekim tarihleri arasında 11.00-20.00 saatleri arasında, 14 Ekim’de ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz