Adana Orman Bölge Müdürlüğü, özel ağaçlandırma alanlarını takibe alıyor

Adana Orman Bölge Müdürü Ata Kahya, bozuk ve verimli orman sahalarında ‘özel ormancılık’ faaliyetlerinin yapıldığını...

Adana Orman Bölge Müdürü Ata Kahya, bozuk ve verimli orman sahalarında ‘özel ormancılık’ faaliyetlerinin yapıldığını söyledi. Bunun için yapılan başvuruların oluşturulan komisyonda değerlendirildiğini anlatan Kahya, bir aylık askı süresi olan işle ilgili taleplerde önceliğin yörede yaşayan köylülere verildiğini ifade etti.
Özel ağaçlandırma konusunda projelendirme ve 49 yıllık kredilendirme çalışmalarının şimdiye kadar İl Çevre ve Orman Müdürlükleri tarafından yürütüldüğünü anlatan Kahya, yeni yapılan bir düzenlemeyle bu hizmetin uhdelerine geçtiğini bildirdi. Bu doğrultuda Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü’ne atamaların yapıldığı anlatan Kahya, bundan böyle daha önce tahsis edilen sahaların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını yakından takip edeceklerini vurguladı. Kahya, "Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü’nün yapılanması tamamlanmak üzere. Geçmişte kurumlar arasındaki çift başlılık kontrolü zorlaştırıyordu. Ama şimdi bu husustaki tüm yetkiler bizde. Bir suiistimal varsa, kesinlikle göz yummayacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz