Adana Osb'de İstihdam Bürosu Açıldı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaların eleman ihtiyaçlarına yanıt vermek amacı ile...

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaların eleman ihtiyaçlarına yanıt vermek amacı ile kurulan İstihdam Bürosu hizmete başladı.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, konuya ilişkin açıklamasında, AOSB Başkanlığı yönetim binasında hizmete başlayan İstihdam Bürosu'nun, firmaların insan kaynakları biriminin işini kolaylaştıracağını, sanayicilerin ihtiyaç duydukları pozisyonlara uygun eleman bulma konusunda yönlendirici olacağını kaydetti.

Sütcü, İŞKUR'un verdiği bu hizmetin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "İstihdam Ofisi'nde dönüşümlü olarak 4 personel görev yapıyor. İŞKUR tüm sanayicilerin bu yöndeki taleplerini karşılamak üzere ayrı ayrı memur görevlendirmiştir. Her firmanın danışmanlık hizmeti aldığı görevli belirlenmiş durumdadır" dedi.

Reklam
Reklam

Bu ofiste görev yapan elemanların, ister danışmanlığını yaptığı firmadan isterse diğer sanayicilerden istihdam konusunda bir talep geldiğinde çözüm ortağı olduklarını vurgulayan Sütcü, şunları söyledi:

"Bu görevliler iş yerlerini ziyaret ederek firmaların eleman ihtiyaçlarını tespit ediyor ve İŞKUR'a kayıtlı, aranan elemanlardan vasıfları uygun olanları bularak yönlendirme yapıyorlar. Bunun yanı sıra bu arkadaşlarımız İŞKUR ile sanayici arasında bir nevi köprü görevi üstleniyorlar. Böylece sanayicimizin bir işi daha kolaylaşmış oluyor. İstihdam ofisi görevlileri sadece istihdam değil, sanayicinin İŞKUR'la ilgili tüm ihtiyaçlarında köprü görevi görüyor ve yol gösterici oluyorlar."

İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan ise istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasının, eğitimli iş gücü talebine duyarlılığının artırılmasına, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlı olduğunu ifade etti.

Oluşturulan istihdam bürosunun bu amaca hizmet ettiğini vurgulayan Meydan, "Adana genelinde en çok ihtiyaç duyulan iş pozisyonunun yüzde 6,56 ile mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetlerde olduğunu görüyoruz. Bu sektörü yüzde 4,94’lük açık ile imalat sektörü ve yüzde 4,71 ile konaklama ve yiyecek hizmet sektörü izlemektedir. Bu oranları değerlendirirken sektördeki işyeri ve çalışan sayıları göz önüne alındığında Adana’da en yüksek açık pozisyonun imalat sektöründe olduğu görülmektedir. Bu açıdan bakıldığında oluşturulan istihdam bürosu büyük önem taşımaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: