Adana Rotary Kulübü Meslek Hizmetleri Ödülleri

Adana Rotary Kulübü tarafından Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya meslek hizmetleri ödülü verildi.

Adana Rotary Kulübü tarafından Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya meslek hizmetleri ödülü verildi. Adana Rotary Kulübü Dönem Başkanı Tolga Tutaş, bir otelde düzenlenen etkinlikte, kulüpleri hakkında bilgi verdi. Tutaş, kulübün toplum için yürüttüğü hizmetlerin yanı sıra başarılı iş ve meslek insanlarının da yanında olduğunu, onları desteklediğini bilgi ve birikimlerini toplum ile paylaşabilmeleri için projeler ürettiğini anlatarak, bu kapsamda meslekte hizmet ödüllerini verdiklerini ifade etti. Ali Sabancı'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Pegasus Hava Yolları ile kısa bir sürede, dünya devlerinin rekabet ettiği bir sektörde önemli başarılara imza attığını anlatan Tutaş, "Sabancı, yenilikçi vizyonu ile çıktığı bu yolda Türkiye'nin sivil havacılık sektöründe yeni bir çığır açmış ve birçok yeniliğe öncülük etmiştir. Başarılı olmasının yanında Adana'dan çıkan bizden birisi olması ise bizleri ayrıca mutlu etmekte ve gururlandırmaktadır" diye konuştu. Ali Sabancı ise ödül için teşekkür ederek, bu ödülü ilk alan kişinin de amcası Hacı Sabancı olduğunu söyledi. Sabacı, üniversitelerde gençlere girişimciliğin bir alternatif olduğunu anlatmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Girişimcilik çok önemli. Türkiye'nin en büyük avantajlarından biri genç nüfusu. Bu doğru ama biliyor muyuz her yıl 800 bin ile 1 milyon genç iş bulmak için sahaya çıkıyor. Maalesef Türkiye'de genel işsizlik yüzde 9 iken gençlerde bu oran yüzde 18. Girişimcilik bunun için alternatif. Girişimcilikle daha fazla ön plana çıkmak istiyoruz." Konuşmaların ardından Adana Rotary Kulübü Dönem Başkanı Tolga Tutaş, Ali Sabancı'ya meslek hizmetleri ödülünü verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: