Adana Şehir Stadyumu Yapım Çalışmaları

Adana Şehir Stadyumu inşaatına başlanabilmesi İçin Büyükşehir Belediyesi’ne ait asfalt şantiyesinin kaldırılmasının beklendiği bildirildi.

Adana Şehir Stadyumu inşaatına başlanabilmesi İçin Büyükşehir Belediyesi’ne ait asfalt şantiyesinin kaldırılmasının beklendiği bildirildi. Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, proje çalışmaları bitirilerek 20 Nisan'da ihalesi tamamlanan ve Sarıçam ilçesi Balcalı mevkisinde 118 bin metrekarelik alanda yapılacak olan 33 bin kişilik Adana Şehir Stadyumu'nun inşaatına başlanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne ait asfalt şantiyesinin kaldırılmasının beklendiği belirtildi. Şantiyenin kaldırılması için, Adana Büyükşehir Belediyesine gerekli yazılı uyarı yapıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi. "Şehir stadyumunun yapılacağı alandan kaldırılması talep edilen asfalt şantiyesi için alternatif yer olarak milli Emlak Daire Başkanlığı’nca, Yüreğir ilçesi Misis, Yakapınar, Göztepe mevkisinde bulunan 61 bin metrekarelik alan tahsis edilmiştir. 106 milyon 950 bin lira ihale bedeli ile 19 Eylül tarihinde imzalan ve 23 Eylül tarihinde yer teslimi ve zemin etütleri yapılan stadyum inşaatına başlanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne ait şantiyenin bir an önce kaldırılması gerekmektedir. Sarıçam ilçe sınırları içerisinde inşa edilecek 33 bin seyirci kapasiteli son derece modern görünümlü ve uluslararası standartlardaki stadyumun yanında, 7 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu, 2 bin 500 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, sporcu sağlık merkezi binası, 8 kulvarlı atletizm sahası, doğal çim yüzeyli futbol sahası, müstakil antrenman salonları, gençlik merkezi binası ve 8 daireli bir lojman, Adanalı sporseverlerin hizmetine sunulacaktır:"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz