Adana Tabip Odası Avukatı: Doktorlara saldırıda ‘bıçaklı tehdit’ vardır

Adana Tabip Odası Hukuk Danışmanı Avukat Ebru Atıcı Sevindik, İl Sağlık Müdürlüğü’nün, Meydan Kadın Doğum...

Adana Tabip Odası Hukuk Danışmanı Avukat Ebru Atıcı Sevindik, İl Sağlık Müdürlüğü’nün, Meydan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Acil Bölümünde görevli Dr. Sezai Parlak ve Dr. Fatma Sincar ile görevli hemşirelerin maruz kaldığı saldırıda “kesici alet kullanılmamıştır” şeklindeki açıklamasına karşı çıktı.

Konuyla ilgili yazılı ifadelerinde bazı belgelerle Sağlık Müdürlüğü’ne cevap veren Sevindik, olay günü Emniyet Müdürlüğü’ne çekilen faks, hastane başhekimliğine sunulmak üzere tanzim edilen tutanaklarda da geçtiği gibi ‘bıçaklı saldırının’ gerçekleştiğini savundu.

Reklam
Reklam

Meydan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi çocuk acil servisinde bıçaklı saldırı haberini Adana Tabip Odası şiddet hattına gelen çağrı ile kendisine iletildiğini ifade eden Ebru Atıcı Sevindik, derhal hastaneye intikal ettiğini dile getirdi.

Hastaneye ulaştığında olayın sonlandığını vurgulayan Sevindik, zanlıların güvenlik ekipleri tarafından Eski İstasyon Polis Merkezi’ne götürüldüğünü hatırlattı. Olayın mağdurları ve tanıkları olan çok sayıda kişi ile görüştüğünü anlatan Sevindik, “Görüştüğüm kişilerin tamamı, servise getirilen çocuğun üst solunum yolları enfeksiyonu olan acil vaka olarak değerlendirilemeyecek bir hasta olduğunu söyledi. Bu nedenle işlemlerde öncelik tanınmadığı bildirildi. Ancak babası olduğunu tahmin ettikleri şahsın ‘bıçak’ göstermek ve sallamak suretiyle sağa sola saldırdığını, bu esnada küfür ederek ‘öldürürüm’ şeklinde tehditler savurduğunu anlattılar.” dedi.

Bu şahıs ve daha sonra hastaneye gelerek ölüm tehditleri savuran hasta yakının polis merkezine götürüldüğüne dikkat çeken Sevindik, şunları söyledi: “Doktorlar ve sağlık çalışanları kamera kayıtlarının derhal hazırlanmasını ve polis merkezine gönderilmesini sağlamaya çalıştılarsa da bilgi işlem odasının kilitli olduğundan bahisle kayıtlar verilmedi. İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan basın açıklamasında zanlının sağlık çalışanlarını ‘delici aletle tehdit ettiği’ şeklindeki haberin gerçeğe aykırı olduğu ileri sürülmüşse de haber doğrudur, bıçakla tehdit vardır. Hatta bu hususta hastane başhekimliğinin evrak kaydına 24/04/2012 tarih ve 2887 sayıyla alınan tutanak mevcuttur. Bu tutanakta, saldırganın bıçak kullandığının pek çok hasta ve hasta yakını ve doktorlar ve diğer sağlık çalışanları tarafından da görüldüğü açıkça yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: