Adana Tabip Odası ‘medigames’te

Türkiye’de ilk defa Antalya’da organize edilen ve bu yıl 33.’sü gerçekleştirilen; ‘Dünya Tıp ve Sağlık...

Türkiye’de ilk defa Antalya’da organize edilen ve bu yıl 33.’sü gerçekleştirilen; ‘Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları (MEDİGAMES)’ adlı organizasyonda Adana’yı da Tabip Odası temsil etti.

54 ülkeden tıp ve sağlık sektörü çalışanının katıldığı oyunlarda, her yaştan binlerce sağlık çalışanı, 24 ayrı kategoride bireysel ya da takım olarak yarıştı. ‘Tıp Olimpiyatları’ olarak da adlandırılan organizasyonda futbol ve basketbolun yanı sıra atletizm, yüzme, tenis, biatlon ve satranç gibi spor dallarında sporcular hem birbirine üstünlük sağlamaya çalıştı, hem de yeni ‘dostluk köprüleri’ kurdu.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin yanı sıra Fas, Cezayir, Avusturalya, Polanya, Tunus ve Sırbistan’dan gelen sağlık çalışanları, ‘33. MEDİGAMES’te birbirine üstünlük sağlayabilme adına kıyasıya bir rekabete tutuştu. Adana Tabip Odası Futbol Takımı da, oyunların futbol ayağında 16 takımın katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada başarılı bir tablo ortaya koydu. Rakipleri karşısında etkili ve atak bir oyun sergileyen Tabip Odası, aynı zamanda da organizasyona katılan ve tamamı doktorlardan oluşan tek futbol takımı olarak da öne çıktı. Yaş ortalaması, diğer takımlara göre yüksek olan Adana Tabip Odası, oynanan karşılaşmaların ardından turnuvayı 7. olarak tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: