Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Adana'da bir 'ilk'e imza attı. İmamoğlu ilçesinde hayata geçirilen; 'Süt İnekçiliği Projesi' kapsamında kentte ilk defa toplu ahırda hayvan teslimatı yapıldı. Projeye aktarılan kaynağında bir milyon 307 bin TL olduğu bildirildi.
Konuyla ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve kırsal alanda yaşayan çiftçilerin gelir durumunun yükseltilmesi amacıyla 'Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri'ne hayvancılık projesi uygulandığı hatırlatıldı. Bu kapsamda da 'Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi' ile Adana'nın İmamoğlu ilçesinde faaliyet gösteren Malıhıdırlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi' tarafından uygulanan 'Süt İnekçiliği Projesi' çerçevesinde başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi. Projenin toplam bedelinin bir milyon 307 bin 78 TL olduğu bilgisi verilirken, projeden faydalanan kooperatif ortaklarına da 128 Holstein ırkı gebe düve teslim edildiğine dikkat çekildi.
EL DEĞMEDEN SÜT SAĞIM İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Projeye göre kooperatif üyelerinin, 2 yıl ödemesiz olmak üzere 6 eşit taksitlerle geri ödemede bulunacağı vurgulanırken, Adana'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca ilk kez toplu ahırda hayvan teslimatı yapıldığının altı çizildi. Projede; süt sağım ünitesi, soğutmalı süt tankı, yem depoları, silaj çukuru ve gübre çukuru gibi unsurlar bulunduğu ifade edildi. Buna göre söz konusu tesislerde el değmeden süt sağım işlemi gerçekleştirileceği, sütler soğutma tankına gideceği ve böylelikle de sütteki bakteri oluşumu engelleneceği dile getirildi. Holstein ırkı 128 gebe düvenin tesliminin yapıldığı bu tesiste incelemelerde bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Akmaz'a; Şube Müdürü Cafer Yılmaz, İmamoğlu İlçe Müdürü Cumali Koca da eşlik etti.
"ADANA'DAKİ HAYVAN VARLIĞI DA SÜT ÜRETİMİ DE ARTIYOR"
Akmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca Adana'da yürütülen çalışma ve hayata geçirilen projelerle birlikte son 10 yılda büyükbaş hayvan varlığının 140 binden 204 bin adete, süt üretiminin ise 131 bin tondan 223 bin tona yükseldiğini bilgisini verdi. Adana'da 200 baş ve üzerinde 10 adet süt işletmesi bulunduğunu belirten Akmaz, ayrıca böyle bir işletmenin ortakları olan kooperatif üyelerine süt inekçiliği hakkında da eğitim seminerleri düzenleneceğini söyledi. Akmaz, Yetiştiricilerin herhangi bir sorun ile karşılaştıklarında İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'ne başvuruda bulunulabileceğini de sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz