Adana Ticaret Odası ve KMT grup işbirliği

Marka yönetimi ve stratejik iletişim danışmanlığı konusunda uzun yıllardır hizmet vermekte olan KMT Grup ile Adana Ticaret Odası'nın işbirliği ile Adana işadamlarına özel marka yönetimi eğitimi programı gerçekleştirildi.

Adana Ticaret Odası eğitim salonunda yapılan toplantıda işadamlarına çeşitli bilgiler verildi. Markalaşma yolunda Türkiye genelinde tüzel kişiliklere ve markalara stratejik iletişim ve pazarlama danışmanlığı konusunda hizmet veren 7.000 civarı firma olduğu tahmin edilmekte ve bunların 5.500 civarının İstanbul'da olduğu öngörülmektedir. Türk Patent Enstitisü tarafından patent almış olan 170.000 markanın ise sadece 78.000'i İstanbul'da, kalanı ise Anadolu'nun diğer şehirlerindedir. Görüldüğü gibi marka danışmanlığı yapan firma sayısı ve yerleşkesi ile marka sayısı ve yerleşkeleri arasında ciddi bir çelişki varolmaktadır. İstanbul'da varolan marka danışmanlığı şirketleri konumları ve çalışma koşulları nedeniyle Anadolu'da yeralan markalarla çalışmamakta, ancak ciddi bütçelerle çalışabilecekleri sayılı bazı markaları seçmektedirler.

Reklam
Reklam

Konum olarak Ankara'da varolması ve profesyonel ekibi sayesinde Anadolu'da varolan tüzel kişilikler ve markalara oldukça rahat ve sağlıklı bir hizmet ağı kurabileceğini düşünerek başladığı yolculukta KMT Grup, Anadolu'da birçok şehirde üretici ve işverenlerimizle sağlıklı işbirlikleri yürütmektedir. Başarı ile yürütlen çalışmalarını Adana'lı işadamlarımızla da paylaşabilmek üzere başladığı çalışma ve etkinliklerle şu ana kadar birçok partner edinmiş olup hızla hizmet profilini genişletmektedir.
Bilginin paylaşıldıkça değer kazanacağı esasından yola çıkarak Anadolu'da etkinlik planlamalarını yürütmekte olan KMT Grup, Adana Ticaret Odası'nın da büyük desteği ve fedakarlıkları sayesinde ilk etkinliğini Adana'da gerçekleştirmiştir. Güncel pazarlama stratejileri, pazarlama iletişimi faaliyetleri, markalaşmanın önemi ve marka yaratma stratejileri konu başlıkları altında gerçekleştirilen seminer programına 36 üye katılmıştır.

KMT GRUP

KMT, ilk olarak 1996 yılında medikal sektörde faaliyete başlayan bir şirkettir. 2002 yılına kadar yalnızca medikal sektörde ithalatçı olarak faaliyet göstermekte olan KMT yıllar itibarıyla farklı sektörlerde de varlığını ortaya koyarak genişleme sürecine girmiştir; 2002 yılında tıbbi cihazlar üretmeye başlamış, 2004 yılında tüm sektörlere ithalat ve ihracat danışmanlığı yapmaya başlamış, 2006 yılının sonunda ise tüm sektörlere pazarlama iletişimi ve marka yönetimi konusunda danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır.

Reklam
Reklam