Adana Tiyatro Festivali

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle 14. kez kapılarını açan Devlet...

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle 14. kez kapılarını açan Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Festivalin 16 Nisan haftasında, Duru Tiyatro'nun "Sondan Sonra", İspanya Kulunka Tiyatrosu'nun "Andre ve Dorine" ile Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Soğuk Bir Berlin Gecesi" oyunları Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Altıdan Sonra Tiyatro Topluluğu'nun "444", 0.2 Tiyatro Topluluğu'nun "Limonata", Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Kontrabas" ve "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" ve Ve Diğer Şeyler Tiyatro Topluluğu'nun "Yüzyılın Aşkı" oyunları ise Adana Devlet Tiyatrosu Fuaye Sahne'de seyirciyle buluşacak.

Reklam
Reklam

EMRE KINAY İLE AHU TÜRKPENÇE, ADANALILARLA BULUŞUYOR

16-17 Nisan tarihlerinde Duru Tiyatro tarafından sahnelenecek olan, İngiliz yazar Dennis Kelly'nin kaleme aldığı "Sondan Sonra" oyunu, nükleer saldırıdan kaçarak sığınakta yaşamaya başlayan Mark ve Louise adlı iki karakterin sarsıcı hikayesini anlatıyor. Oyunun iki kahramanına ise Emre Kınay ve Ahu Türkpençe hayat veriyor.

18-19 Nisan tarihlerinde İspanya Kulunka Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Andre ve Dorine" oyunu ise, Alzheimer hastalığı olan yaşlı bir çiftin hikayesini aktarıyor. Oyun maskeler aracılığıyla, şiirsel, görsel başka bir dünyaya köprü kurup, beden dilini kullanarak seyirciye ulaşıyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun, tek kişilik bir oyun olan "Kontrabas" ise devlet orkestrasında kontrabas sanatçısı olarak çalışan Adam'ın iç dünyasını sahneye taşıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu'nun bir diğer oyunu olan "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun", bu topraklarda yaşayan kadınların evlilik konusunda bakış açılarını her cepheden, esprili ve vurucu şekilde anlatıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Soğuk Bir Berlin Gecesi" oyunu ise Avrupa'nın ortasında uygar bir kentte "yabancı" konumuna düşen Tarık'ın hikayesini izleyicilere aktarıyor.

Reklam
Reklam

TİYATRONUN GENÇ OYUNCULARI FESTİVAL SAHNESİNDE

Bu yıl ilk kez genç tiyatroculara kapılarını açan Adana Tiyatro Festivali, bu hafta genç tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapıyor.

Altıdan Sonra Tiyatro, "444" adlı oyunu bir çağrı merkezinde geçiyor. Oyun, "Hatırlatma Merkezi"nin şikayet bölümünde biri uzun zamandır çalışan, diğeri yeni işe başlayan iki kişinin, gerilim ve mizahın iç içe geçtiği yüksek tempolu gece vardiyasını konu alıyor.

0.2 Tiyatro Topluluğu'nun "Limonata" adlı oyunu, bir aile ziyaretini konu alıyor. Topluluğun genç oyuncu kadrosu, hayat verdikleri bir ailenin üyelerini başarılı bir şekilde sahneye taşıyor.

Ve Diğer Şeyler Topluluğu'nun Türkiye tarihinin son yüzyılından 8 farklı zaman ve mekânda 8 değişik aşk hikayesine odaklanıyor.

Festival kapsamında, 21 Nisan 2012 tarihinde, Çukurova Üniversitesi öğretim görevlisi Berna Uğurlar, "Sahne Sanatlarında Anlatımın Müzikle Güçlendirilmesi" atölye çalışmasını düzenleyecek. İlköğretim ikinci kademeden seçilen 20 katılımcı ile gerçekleştirilecek atölyede, müziğin opera, bale, tiyatro gibi görsel sanat dallarındaki gücü üzerine odaklanılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: