Adana Tiyatro Festivali, İnsan Manzaraları İle Devam Ediyor

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 15. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana...

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 15. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor. Festivalin ikinci haftasında, Talimhane Tiyatrosu “Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi”, Antalya Devlet Tiyatrosu “Othello” ve Ankara Devlet Tiyatrosu “Ben Ödüyorum” oyunlarıyla Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

2012 Afife Jale - Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü dahil olmak üzere Türk tiyatrosunun en saygın ödüllerini kazanan “Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi”, Türkiye’deki insan ticareti gerçeğini gözler önüne seriyor. Talimhane Tiyatrosu’nun Lucy Kirwood’un eserinden uyarladığı oyun, Ukrayna’dan yeni bir yaşam hayalleriyle İstanbul’a gelen ve insan tacirlerinin tuzağına düşen Dijana’nın yaşadıklarını anlatıyor. Tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de önemli sorunlardan biri haline gelen “insan ticaretini” çarpıcı bir dille anlatan oyun, 8 ve 9 Nisan tarihlerinde Adanalı izleyicilerle buluşuyor.

Reklam
Reklam

Antalya Devlet Tiyatrosu, William Shakespeare’in ünlü eseri “Othello”yu sahneye taşıyor. Özdemir Nutku’nun Türkçe’ye çevirdiği ve İngiliz asıllı yönetmen Malcolm Keith Kay’in yönettiği oyun, Othello isminde zeki bir askerin hikayesini konu alıyor. Othello’nun karısı Desdemona’ya duyduğu aşk ve kıskançlığın yol açtığı trajedi tüm gerçekliğiyle aktarılıyor. Shakespeare yüzyıllar öncesinden, insan ruhunun derinliklerinde yatan gizemleri adeta günümüz seyircisinin yüzüne çarpıyor. Antalya Devlet Tiyatrosu, “Othello” oyununu 10 - 11 Nisan tarihlerinde sahneleyecek.

Beş farklı oyun ile Adana Tiyatro Festivaline konuk olan Ankara Devlet Tiyatrosu, festivalin ikinci haftasında “Ben Ödüyorum” adlı oyun ile seyircilerin karşısına çıkıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu’nun iddialı sezon oyunlarından biri olan “Ben Ödüyorum”, yalnız bir adamın para karşılığında kurduğu sahte bir ailenin hikayesini anlatıyor. Kurmaca ailenin bir yandan trajikomik bir yandan hüzünlü dramı, 12 -13 -14 Nisan tarihlerinde Adanalı seyircilerle buluşacak.

Reklam
Reklam

Adanalı seyirciler tarafından ilgiyle karşılanan Sadri Alışık Tiyatrosu, festival kapsamında İstanbul’da da sahne alıyor. Sadri Alışık Tiyatrosu, “Küçük Adam Ne Oldu Sana” oyunuyla Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde 9 Nisan tarihinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Festivalin ikinci haftası, atölye çalışmalarıyla renkleniyor. Usta oyuncu Münir Canar, “Ortaoyunu” adlı atölye çalışmasında Ortaoyunu tiplemeleriyle müzikli ve danslı bir doğaçlama gösteri sunacak. Usta hayali Ahmet Aksoy ise “Karagöz’e Gelen Mektup” adlı özel gösterimde Karagöz ve Hacivat’ın eğlenceli hikayesini katılımcılara aktaracak. Boğanhan Sözmen, “Sahne ve Yaşamda Konuşma Eylemi” ile Ali Meriç de Geleneksel Türk Tiyatrosunda Ortaoyunu atölye çalışmasıyla katılımcılarla buluşacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: