Adana 'Ülkem İçin Kan Veriyorum' kampanyasında Türkiye birincisi oldu

Adana Koç Holding’in 'Ülkem İçin Kan Veriyorum' kampanyasında 178 kan bağışı kampanyasında toplanan 8679 ünite...

Adana Koç Holding’in 'Ülkem İçin Kan Veriyorum' kampanyasında 178 kan bağışı kampanyasında toplanan 8679 ünite kan ile Türkiye’de birinciliği kazandı.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, İstanbul’da düzenlenen bir törende, “Ülkem İçin Kan Veriyorum Kampanyası” Adana elçisi, Adana Ticaret Odası ve Gizerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer’i başarılarından dolayı ödüllendirdi.
Koç Holding’in, kurucusu Vehbi Koç’un, “Ülkem Varsa Ben de Varım” sözünden yola çıkarak 2006 yılında başlattığı, “Ülkem İçin Projesi”nin, 2010 ve 2011 uygulaması olarak hayata geçirilen, “Ülkem İçin Kan Veriyorum” kampanyasında Adana, Türkiye’de en fazla kan bağışı kampanyası düzenleyen il oldu.
Adana ve ilçelerinde 2010 ve 2011 yıllarında Ülkem İçin Gönüllü Elçileri Ali Gizer ve Mehmet Gökhan Mıçı önderliğinde gerçekleştirilen toplam 178 kan bağışı kampanyasında 8866 kişi kan bağışında bulundu, toplanan kan miktarı ise 8679 ünite oldu.
Adana ayrıca, “İl bazında belirlenen hedeflerin tutturulması, gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası, uygulamanın il içinde tanıtımı ve yerel protokolün uygulamaya dahil edilmesi” başlıkları altındaki dört ayrı kategoride de birinciliği kazanarak 81 il içinde son derece önemli bir başarı sağladı.

Reklam
Reklam

GURUR VE MUTLULUK DUYDUK
Adana Ticaret Odası ve Gizerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer konuyla ilgili açıklamasında, Türk Kızılayı işbirliğiyle gerçekleştirilen kampanyada Adana’nın birinciliği kazanmasından dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Ali Gizer, bir ünite kanın 3 hayat için umut olduğunu, bu hesaplamayla Adana’da toplanan kan miktarının 26 bin kişinin hayatına umut olabileceğini belirtti.
Kampanya çerçevesinde tüm Türkiye’de ise 215 bin kişiye umut olabilecek toplam 72 bin ünite kan toplandığını kaydeden Gizer, “Bu miktar aynı zamanda Türk Kızılayı tarihinde bir rekoru ifade etmektedir. Çünkü Türk Kızılayına bugüne kadar bir kampanya ile elde edilen en yüksek kan bağışı gerçekleştirilmiştir. Asıl vurgulanması gereken şey ise kampanyanın ana felsefesini oluşturan toplumda sosyal sorumluluk olgusunun yaygınlaştırılarak, toplumsal sorunlara daha katılımcı bir tutum geliştirilmesinin sağlanması hedeflerine ulaşılmış olmasıdır” diye konuştu.
Adana Ticaret Odası ve Gizerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, başarı plaketini İstanbul’da düzenlenen bir törenle Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un elinden aldı.
Törende, Mustafa Koç’un, kampanya kapsamında Adana’da yürütülen çalışmaları ve Adanalıların kampanyaya katkısını öven sözlerinin ardından konuşan Gizer, “Bu başarı kuşkusuz kişisel bir başarı değil, Adanalıların yeni bir başarı öyküsüdür. Bu kampanyaya katılarak Adana’nın yardımsever ve fedakar kimliğini tüm Türkiye’ye örnek bir başarı olarak tescil ettiren Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, yönetim kurulları, Meclis, Meslek Komiteleri üyeleri ve çalışanları ile Adana Organize Sanayi Bölgesindeki işletme sahipleri ve çalışanlarına, Adana’da bulunan Koç Topluluğu firmalarının yetkilileri ve personeline, tüm Adanalı hemşehrilerime duyarlılıklarından ötürü şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz