Adana Valisi Coş'un Yasa Dışı Telefon Dinlettiği Iddiası

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un, milletvekilleri ve belediye başkanlarının yasa dışı yollarla telefonları dinletiği

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un, milletvekilleri ve belediye başkanlarının yasa dışı yollarla telefonları dinletiği iddiasıyla ilgili inceleme yapılmak üzere İçişleri Bakanlığına resmi yazı yazdığını bildirdi.

Küçükaydın, yaptığı açıklamada, şubat ayında verdiği resmi yazının iki sayfa olduğunu, basına yansıyan iddialarını eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e de sözlü olarak ilettiğini dile getirdi.

Konuyu diğer bazı milletvekillerinin de bildiğini belirten Küçükaydın, "Benim vali ile özel bir husumetim yok. Özellikle dinlemeyle ilgili gerçekler ortaya çıksın istedim. Biz kime güveneceğiz- Devletin valisi bunu yapıyor mu yapmıyor mu, makamına gelenleri dinletiyor mu dinletmiyor mu- İçişleri Bakanlığına verdiğim yazıda iktidar partisi milletvekili mesuliyeti taşıdığımı da belirttim" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Küçükaydın, idarecilikte yıllarını geçirmiş biri olarak bunu normal bulmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İhtilal döneminde zulme uğrayanlardan biriyim. Vali 2012'de bütün kamu kurum ve kuruluşlarında 3 bin 415 araştırma, soruşturma, inceleme yaptırmış. İhtilal dönemlerinde, hatta çokça tenkit ettiğimiz tek parti döneminin parti müfettişliği anlayışında bile bu zulüm mantığı görülmemiştir. Burada amaç kamu görevlilerini taciz ve tedirgin etmek."

-Valilikten açıklama-

İddialarla ilgili Adana Valiliğinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Daha önce il valisini yıpratmak amacıyla organize bir şekilde çeşitli makamlara gönderilen binlerce iftira mektubundaki isnatların, bu kez bir parlamentere atfen bazı basın organlarında yer alması üzüntüyle müşahede edilmiştir. İftiraların sorumlularını ve bu iftira konularını daha önce basına taşıyan basın mensupları hakkında kişilik haklarımıza verdikleri ağır zarar nedeniyle yargıya başvurulmuş ve cezalandırılmaları istenilmiştir. Bu iftiralara ilişkin açılmış davalar ve soruşturmalar devam etmektedir.

Reklam
Reklam

Adalete inanan, hukuka saygılı olan herkesin, hukukun temel ilkelerinden masumiyet prensibine uygun davranması, yargılama sürecini etkilemekten kaçınması ve yargı kararını beklemesi gerekmektedir."

Muhabir: Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: