Adana’da 1 Mayıs kutlamalarında bir ilk yaşandı.

Adana’da 1 Mayıs kutlamalarında bir ilk yaşandı. Demokratik Sol Parti (DSP) aracından kürtce anons ve marş çalındı.

ADANA (İkrarHaber) - Adana’da kutlaması yapılan 1 Mayıs işci bayramı,Mimar Sinan Açık hava anfisi önünde başlayan Emek ve dayanışma günü yürüyüsü,Uğur Mumcu meydanında son buldu.

Yoğun bir katılımın olduğu gözlenen 1 Mayıs kutlamalarında sevgi ve barış rüzgarları kendinini hissettiriyor gibiydi.Her hangi bir olumsuzluk ve taşkınlığın olmadığı Adana 1 Mayıs kutlamalarınde sağ duyu hakim görülüyordu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında,Demokratik Sol Parti (DSP) aracından yapılan Kürtçe anons ve 1 Mayıs Marşı'nın çalınması ve buna bazı BDP'lilerin oynayarak eşlik etmesi, 1 mayıs kutlama törenlerine ayrıca bir renk kattı.

Reklam
Reklam

1 Mayıs Törenlerine sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çeşitli partilerin’de katılım sağladığı gözlenirken, güzergah üzerinde bulunan AKP il binası önünde yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

2013 yılı 1 mayıs kutlamalarının diğer önceki yıllara oranla her sivil toplum kuruluşunun hemen hemen kendi flamasıyla yürümesi dikkat çekiyordu.Bunlardan bazılarını örnek verecek olursak,Alevi kültür dernekleri,Tunceliler derneği,çağdaş yaşam,Atatürkcü düşünce derneği vb. değişik dernekler bu yıl kendi flamaları altında yürüdükleri gözlendi.

Çeçitli sloğanlar eşliğinde devam eden 1 mayıs kutlamaları yoğun güvenlik önlemleri ve sağ duyunun hakimiyeti sevgi ve barışın etkin olması Adana'da bayram coşkusuna güzellik kattı.

Haber yorum: Yusuf Kahraman-İkrarHaber/Adana

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: