Adana'da 10 Numara Yağ Denetimi

Adana'da yapılan denetimlerde 5 bin 400 litre 10 numara yağ ele geçirilirken, 17 iş yerine...

Adana'da yapılan denetimlerde 5 bin 400 litre 10 numara yağ ele geçirilirken, 17 iş yerine 13 bin 70 TL idari para cezası uygulandı

Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünün koordinasyonunda oluşturan komisyon tarafından kent merkezi ve ilçelerinde 10 numara madeni yağ denetimi yapıldı. 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu ve Madeni Yağların Ambalajlanması ve Piyasaya Sunumu Hakkında Tebliğ kapsamında yapılan denetimlerde, 17 iş yerine 13 bin 70 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca 2 iş yerinde ele geçirilen 5 bin 400 litre menşei belli olmayan ürün için de 5607 Sayılı Kaçakçıkla Mücadele Kanunu kapsamında işlem başlatıldı. El konulan 5 bin 400 litre ürün, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne teslim edildi.

Reklam
Reklam

10 numara madeni yağın akaryakıt olarak kullanılmasının kanunen yasak olduğu gibi, yapılan incelemeler neticesinde çevre ve insan sağlığı açısından da zararlı olduğunun bilindiği hatırlatılan açıklamada, son yıllarda, 10 numara yağın akaryakıt olarak kullanılmasında belirli bir artış görüldüğü, bunun da gerek ekonomik yönden, gerek sağlık ve çevre kirliliği açısından birçok sorunun ortaya çıkmasına neden olduğu kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların araçlarında 10 numara yağ kullanmamaları, kullananlarla ilgili gördükleri, duydukları ya da şüphelendikleri durumları 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma İmdat telefonlarına bildirmeleri istendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: