Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) Adana Müdürü Hamit Sucu, girişimci müracatının iki katına ulaştığını söyledi. Sucu, “Adana’da 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı' çerçevesinde135 kişinin kendi işini kurdu” dedi.
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) KOSGEB işbirliği ile düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı' yeniden başladı. TÜMSİAD Adana Şubesi binasında başlayan eğitimde, yeni iş kurmak isteyen girişimcilere KOSGEB'in sunduğu hibe ve faizsiz kredi desteği konusunda eğitilecek. Eğitime çeşitli iş fikirleri olan 60 girişimci aday katıldı. Hafta içi verilecek eğitimler, ikişer grup halinde toplamda 60 saat sürecek. 60 saatlik eğitim süresi boyunca girişimcilere, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, üretim konusunda iş planı kavramı ve öğeleri, finansal iş planı kavramı ve öğeleri, yönetim konusunda iş planı kavramı ve öğeleri, iş planının yazılması ve gibi konularda bilgiler verilecek.
FİNANSMAN SIKINTISINI KOSGEB GİDERİYOR
Eğitim öncesi açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse, Kobilerin en büyük sıkıntısının finasman olduğunu bu sıkıntınında KOSGEB’in desteğiyle giderildiğini söyledi. Köse, “TÜMSİAD olarak, genç girişimcilerin artması için uygulamalı eğitim çalışmalarına önem veriyoruz. Ekonomik büyüme ve kalkınmanın sağlanması, girişimci sayısının arttırılması ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasıyla doğru orantılıdır. Ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir bir ekonomik büyüme için iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bu sebepden dolayı hocanızın vereceği derslerinizi iyi dinlemenizi tavsiye ediyorum” diye konuştu.
GİRİŞİMCİLERİN YÜZDE 90’I BAŞARILI
KOSGEB Adana Müdürü Hamit Sucu’da genç girişimcilerin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Sucu, girişimciliğin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, KOSGEB olarak, girişimcilik potansiyelinin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması için çalıştıklarını ifade etti. Yeni Girişimci Desteği kapsamında kendi işini kuranlara 30 bin lira hibe, 70 bin lira da geri ödemeli sıfır faizli destek verdiklerini kaydeden Sucu, “Bayan girişmcilerin ihtiyaçlarının yüzde 70’ini erkeklerin ise yüzde 60 masrafını bizler karşılıyoruz. 2010’daki girişimci oranı yüzde 5’den 10’a çıkmıştır. Geçtiğimiz yıl Adana’da 135 kişi kendini işini kurarak hayata atıldı. Buda bir başarıdır. İnanan girişimcilerin yüzde 90’ı başarılı oluyor. Sizlerin bu eğitimden başarıyla çıkacağınıza inanıyorum. Sizlere bu fırsatı veren veren TÜMSİAD yönetimine tüşükkür ediyor. Size bu eğitimde yeni iş hayatınızda başarı diliyorum” dedi. Eğitimci Bülent Yüce’de Adana KOSGEB’in girişimcilik konusunda çok faal ve başarılı olduğunu belirterek, eğitim boyunca girişimcilere iş hayatında kullana bilecekleri bilgiler aktaracağını ifade etti.
30 BİN LİRA HİBE
Yeni iş yeri açmak isteyen ve planı kabul edilenler, 3 bin liraya kadar işletme kuruluş desteği, 15 bin liraya kadar kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği, 12 bin liraya kadar da işletme giderleri olmak üzere toplam 30 bin lira hibe alabilecekler. Ayrıca 70 bin liraya kadar sıfır faizli, 24 ay geri ödemeli sabit yatırım desteğinin de verileceği bildirilirken geri ödemelerin başvurudan 2 yıl sonra başlayacağı ve üç ayda bir taksitler halinde yatırılacağı ifade edildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz