Adana'da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı (2)

ÖMER ÇELİK: BİR MİLLET TOP YEKÜN ŞEHİT OLMAK ÜZERE SOKAĞA ÇIKTI 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Avrupa

ÖMER ÇELİK: BİR MİLLET TOP YEKÜN ŞEHİT OLMAK ÜZERE SOKAĞA ÇIKTI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri ve kent protokolü, Ramazanoğlu Camii'nde düzenlenen mevlide katıldı. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Çelik, tüm Türkiye'de etkinliklerin olduğunu belirterek, "15 Temmuz gecesinde devletimizin bağımsızlığı ve milletimizin namusunu koruyan bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek anıyoruz "dedi. 15 Temmuz gecesinin tarihi bir gün olduğunu kaydeden Bakan Çelik, konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Dünyada emsali görülmemiş bir direniş ve kahramanlıktı. Asker üniforması giymiş katiller, bir milletin üzerine, o milletin güvenliğini sağlanması için kendilerine emanet edilmiş uçak, tank ve tüfekleri kullanarak acımasızca saldırdılar. Ülkenin cumhurbaşkanı başbakanını bakanlarını öldürmek istediler. Ama elinde hiç bir şey olmayan kadınlar, yaşlılar , gençler sokaklara döküldüler ve bu devletin bağımsızlığını, bizi bu topraklarda hür yaşatan değerleri ve bizim burayı vatan kılmamıza sebep olan bütün prensipleri koruyacak şekilde müthiş bir direniş gösterdiler. Şehitlerimiz oldu. Kimisi tanıdığımız yakın arkadaşlarımız, kimisi hayatımızda hiç görmediğimiz arkadaşlar. Ama hepsi kalbimizde o günden beri bir meşale gibi yanıyorlar. Bu şehitler bize bir mesaj verdiler. Dediler ki 'siz bu topraklarda hür yaşayın, siz bu topraklarda namus üzerine yaşayın, birlik bütünlük içinde yaşayın diye biz canımızı feda ediyoruz' dediler. Onlar vazifelilerini yaptılar. Biz bunu hiç bir zaman unutmayacağız. Bu millet bütün dünyaya gerekirse 3-5 kişinin değil bütün bir milletin bu ülkenin birlik bütünlüğü için topyekûn şehit olmak üzere sokaklara çıkabileceğini göstermiştir. Bir milletin topyekûn şehit olmak üzere sokaklara çıkması insanlık tarihinde görülmemiştir."
Bakan Çelik'in konuşmasının ardından darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç, "Bakanım gözün arkada kalmasın. Ben 2 evlat verdim 1 tane kaldı. Gerekirse onu da veririm, ben de canımı veririm yeter ki vatanım sağ olsun, Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun" diye bağırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: