Adana’da 2 polisin öldüğü trafik kazası davası

"Bilinçli taksirle ölüme neden oldukları" gerekçesiyle yargılanan 10 sanık hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istendi

Adana'da 8 yıl önce 2 polis memurunun özel otomobille metro istasyonu yaya alt geçidinin girişindeki merdivenlerden yuvarlanması sonucu hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili haklarında "bilinçli taksirle ölüme neden olma" gerekçesiyle dava açılan 10 sanık için 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tamamı tutuksuz olan 10 sanık katılmazken mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı, mütalaasında, polis memurları İsmail Özder ve Emre Gildir'in, sanıkların yapımından ve denetiminden sorumlu oldukları istasyon inşaatı girişine Karayolları Trafik Kanunu doğrultusunda gerekli tedbirler alınmaması nedeniyle meydana gelen trafik kazası sonucunda öldüklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Sanıkların "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep eden savcı, bilirkişi raporunda sorumlulukları tespit edilen metro yüklenici ve kontrol firması yetkilileri hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Sanık avukatları ise esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı, sanıklar ile avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için erteledi.

-Olay

Mavi Bulvar'dan Mücahitler Caddesi'ne giden, polis memuru İsmail Özder (37) yönetimindeki 01 UM 074 plakalı otomobil, 15 Aralık 2010'da direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak Fatih Metro İstasyonu yaya alt geçidinin girişindeki merdivenlerden yuvarlanmış, kazada İsmail Özder ile yanındaki polis memuru Emre Gildir (27) yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından iki sanık hakkında "görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle dava açılmış, sanıkların aldıkları cezalar ertelenmişti.

Davanın hakiminin olayla ilgili "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla da suç duyurusunda bulunması üzerine başlatılan soruşturma sonunda aralarında Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve metro inşaatının kontrol firması görevlilerinin olduğu 10 kişi için dava açılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: