Adana’da 23 Nisan Coşkusu

Adana'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda, ülkelerinde yaşanan iç...

Adana'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda, ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocuklar da yer aldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. İstasyon Meydanı'nda devam eden kutlamalarda, çiçeklerle karşılanan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, halkı selamladı. Etkinliklerde, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Coş tarafından ödülleri verildi. Kutlamalarda, minik öğrenciler yaptıkları gösteri ve danslarla 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı.

Reklam
Reklam

“SURİYELİ ÇOCUKLAR DA KATILDI”

Kutlamalara, ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocuklar da katıldı. Adana’daki sığınma kampında kalan Suriyelilerin, eğitim gördükleri okulların müdürü Murat Barbaros, Suriyeli çocukların, Türkiye kültürüne çabuk uyum sağladığını söyledi. Çocukların Türkçe öğrenme hevesinin yüksek olduğunu ifade eden Barbaros, “Onlara kendi müfredatlarının yanında Türkçe de öğretiyoruz. Bayramda da özellikle bulunmamızın sebebi onları rehabilite etmek. Birçoğu savaşın içerisinde olumsuz durumlarla karşılaştılar, bayramlarda bu durumları bir şekilde tolere etmeye çalışıyoruz” dedi.

Barbaros, Adana’da Suriyeli 2 bin 200 öğrencinin bulunduğunu, 200 Arap öğretmen, Türkçe için de 25 Türk öğretmenin görev yaptığını bildirdi.

Vali Coş da etkinliğin ardından Suriyeli çocukların yanına gelerek, bir süre sohbet etti. Coş, etkinliğin bitimiyle çocukları simit yemeye götürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: