Adana'da 3 Tırın Durdurulması

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), 3 tırın durdurulduğu operasyonu görüntülemek isteyen basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makinelerindeki görüntülere el konulmasını kınadı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), 3 tırın durdurulduğu operasyonu görüntülemek isteyen basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makinelerindeki görüntülere el konulmasını kınadı. ÇGC'den yapılan yazılı açıklamada, gazetecilerin haber alma hakkı için mücadele edip kamusal görev yürüttüğü, baskıcı ve sansürcü anlayışın asla kabul edilemeyeceği belirtildi. Gazetecilerin, bu tür olaylarda görevlerini yaparken engellenmesinin son bulmasını gerektiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Olay yerinde haber alma görevini yerine getirmek için bulunan arkadaşlarımız, güvenlik şeridinin içerisinde yer almamasına rağmen zorluklarla karşı karşıya bırakılmıştır. Jandarma ve diğer yetkililerin işlerini aksatmadan, oluşturulan güvenlik şeridi dışında kalan arkadaşlarımıza yapılan uygulamaları görmezden gelmemiz beklenemez. Halkımızın gözü, kulağı niteliğindeki basına uygulanan sansür dışında arkadaşlarımızın özgürlükleri de kısıtlanmıştır. Basın mensuplarının fotoğraf makinesi ve kameraları dışında cep telefonlarına dahi bir süre el konulmuştur. Yetkililerin basın mensuplarına karşı daha duyarlı olması çağrısını defalarca tekrarlamamıza rağmen 19 Ocak 2014 Pazar günü gelişen yeni sorun, basın camiasını oldukça yaralamıştır. Yaşananlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda temel hak ve özgürlükler içinde değerlendirilebilmesi gereken basın özgürlüğü açısından son derece sakıncalı ve tehlikelidir. Olan bitenler, düpedüz basın özgürlüğüne açıkça müdahale ve sansürdür. Sonuç olarak özgür basının herkese lazım olacağını belirterek, gazetecilere yönelik uygulamaları kınıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: