Adana'da 5 bin kişi israil'i protesto etti

Adana'da yaklaşık 5 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını ABD'nin Adana Konsolosluğu önüne üzerinde kan lekeleri olan siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Türkiye ve yaklaşık 50 ülkeden temsilcinin bulunduğu Filistin'e yardım gemisine İsrail'in saldırması sonucu 16 kişinin ölmesi ve yaklaşık 50 kişinin yaralanmasını kınamak için vatandaşlar sokaklara döküldü. Adana'da yaklaşık 5 bin kişi, Asri Mezarlık önünde toplandı. Mezarlık önünde dualar okuyan grup, daha sonra "Filistin'e özgürlük" yazılı pankart ile yürüyüşe geçti. "Kahrolsun İsrail", "Türkiye uyuma, gemilerine sahip çık", "Yaşasın küresel intifada", "Dişe diş, kana kan, intikam intikam", "Hamas'a

Reklam
Reklam

selam direnişe devam" şeklinde sloganlar atan kalabalık, ABD'nin Adana Konsolosluğu önüne geldi. Kadınların ellerinde Filistin, Türk ve İHH bayraklarının yanı sıra Kur'an-ı Kerim olması dikkat çekti. Konsolosluk önünde 200 metrelik alanda yaklaşık 300 çevik kuvvet polisi ve 3 panzer önlem alırken, 35 derece sıcaklığa rağmen 2 kilometre yürüyerek konsolosluk binası önüne gelen protestocuların demir bariyerlerin arkasına geçişine izin verilmedi. Polis ile protestocular arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Burada okunan duaların ardından üzerinde kan lekeleri olan siyah çelenk, polis kontrolünden geçtikten sonra polisin belirlediği grup tarafından konsolosluk önüne konuldu. Mazlum-Der Başkanı Ali Aygün, İsrail'in 16 kişiyi öldürdüğünü, 50 kişiden fazla kişiyi de yaraladığını belirtirken, İsrail'in her zaman arkasında duran ABD'yi kınamak için siyah çelenk bıraktıklarını söyledi.

Kalabalık, çelenk bırakılmasının ardından sessizci dağıldı.