Adana'da 6 Yaşındaki Gizem'in Öldürülmesi

Sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup, 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in öldürülmesini düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup, 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in öldürülmesini düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. Tellidere Mahallesi'ndeki Akdeniz ailesinin evinin önünde toplanan grup, ellerinde Gizem'in fotoğrafları ve pankartlarla yürüyüşe geçti. Grup, "Gizem'e kalkan eller kırılsın", "Gizem ölmedi, kalbimizde yaşıyor", "Gizem'in katili idam edilsin" sloganları atarak, Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü. Gizem'in annesi Hatice Akdeniz ve bazı yakınlarının da destek verdiği gruba, Adana Valiliği civarında Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı. Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan gruba seslenen Karalar, yaşanan olayın son derece elem verici olduğunu ifade ederek, bu tür suçlara daha caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Konuşması sık sık "idam, idam" diye kesilen Karalar, "Arzumuz birilerinin ölmesi değil. Ama bazı suçların da en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor" dedi. Güçlükle ayakta durduğu gözlenen Gizem'in annesi Hatice Akdeniz de "Benim ciğerimi cayır cayır yaktı. Rabbim onu da cayır cayır yaksın inşallah. Bir tek devletimden bunu istiyorum. Çünkü daha dünyada milyonlarca evladımız var. Başka annelerin yürekleri yansın istemiyorum. Hiç tarif edilemez bir acı. Allah Kimseye göstermesin" diye konuştu. Amca Hasan Akdeniz ise zanlının idam edilmesini istediklerini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den destek istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz