Adana'da Adli Yıl Açılış Töreni

Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, son saldırılardan sonra PKK’nın hak arayışında olmadığının net bir biçimde...

Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, son saldırılardan sonra PKK’nın hak arayışında olmadığının net bir biçimde görüldüğüne dikkat çekerek, “Terör örgütü, emperyalist güçlerin maşasından başka bir şey değildir” dedi.

Adana’da adli yılın açılışı, çok sayıda savcı ve avukatın katıldığı törenle başladı. Atatürk Parkı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılarak, şehitler, gaziler ve merhum hukukçular için saygı duruşunda bulundu.

Adana Barosu’nda da meslekte 30 ve 35. yılını dolduran avukatlara plaket ve hediyeler verildi.

Reklam
Reklam

Burada konuşan Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türkiye halkına başsağlığı diledi.

Erbek, son saldırılar ele alındığında PKK’nın hak arayışında olmadığının daha net belli olduğuna vurgu yaparak, “Emperyalist güçlerin maşası olmaktan başka meşruiyeti bulunmayan terör örgütünün, güya hak arayışı adına yıllardır sürdürdüğü ve binlerce masum insanın canına mal olan şiddet ve terör eylemlerinin en büyük insanlık suçu olduğu ve hain amacına ulaşamayacağına inancım tamdır” diye konuştu.

Adli yılın hukuk çalışanları ve Türkiye için hayırlı olmasını ve esenlik getirmesini dileyen Erbek, geleceğe umutlu bakmak istediklerini ifade ederek, tüm zorluklara rağmen Türkiye’nin dünyanın en büyük ve güçlü ülkeleri arasına girmeyi başardığını kaydetti.

Erbek, Türkiye’nin evrensel hukuk standartlarının ise çok altında kaldığını savunarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 2011 raporuna göre hakkında en fazla mahkumiyet kararı verilen ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti. Erbek, “Mahkumiyet kararlarının başında adli yargılama hakkının ihlali geliyor. Sonrasında ise, yargılama sürelerinin uzunluğu ve tutukluluk süresi, kötü muamele, etkili soruşturma hakkının ihlali ve mülkiyet hakkının ihlali gibi nedenler geliyor. Bunun yanı sıra 2012 yılında hapisteki gazeteci sayısı 106’dır. Hapisteki gazeteci sayısı 3 yıl içinde 3 kat artmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Erbek, adalet mekanizmasının sağlıklı çalışmamasının ve her gün kamuoyuna yansıyan soru işaretlerinin yargıya olan güven duygusunun git gide azalmasına yol açtığını belirterek, Türk yargısının artık hukuk üretemediğini iddia etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz